‘Susjed ima teške opekline, do požara je došlo zbog lampica’

Preko 30 vatrogasaca je gasilo požar koji je buknuo u četvrtak oko 22.30. Vlasnici kuće su spavali kada se kuća zapalila, a susjedi su im pomogli da izađu. Odvezla su ih kola Hitne pomoći u KBC Zagreb

“Bojala sam se za susjeda i bojala sam se za našu kuću, a čujem da je susjed u bolnici i da ima opekline trećeg ili četvrtog stupnja. Ljudi govore da je do požara došlo zbog ukrasnih lampica za Božić” rekla nam je susjeda Marija čija kuća dijeli zid s kućom koja je sinoć izgorjela u Kupinečkom Kraljevcu.
Zagrebački vatrogasci su nam potvrdili da je požar buknuo u četvrtak navečer oko 22.30 i da su ozlijeđene dvije osobe. Na terenu je bilo pet vozila i vatrogasci iz postaje Novi Zagreb i postaje Centar, pridružili su im se i vatrogasci iz dobrovoljnog vatrogasnog društva Kupinečki Kraljevec i Dragonožec. Na terenu je bilo više od 30 vatrogasca, a gasili su ga do 5.30.

U požaru je teže ozlijeđen muškarac kojeg su odmah prevezli kolima Hitne pomoći, a njegova supruga ima lakše ozljede. Susjedi kažu da su se nastradali doselili prije šest mjeseci i da su se obično držali za sebe pa im ne znaju ni imena.
Vatra je zahvatila cijeli prednji dio kuće i dobar dio krova,a policija je još uvijek na mjestu događaja.

IZVOR: 24sata.hr