Sramota što su napravili našim rukometašicama, hrvatski izbornik je bijesan!

– To što se dogodilo tijekom večeri i noći, izvan je svake pameti. Pogledali smo navečer na internetu i vidjeli da ćemo igrati u subotu, a onda nas EHF zove iza ponoći i kažu da ćemo igrati već u četvrtak protiv Rumunjske.

Hrvatski izbornik ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić bio je jako ljutit nakon iznenadne odluke EHF-a (Europske rukometne federacije) da se promijeni raspored utakmica drugog kola Europskog prvenstva u Danskoj.

– To što se dogodilo tijekom večeri i noći, izvan je svake pameti. Pogledali smo navečer na internetu i vidjeli da ćemo igrati u subotu, a onda nas EHF zove iza ponoći i kažu da ćemo igrati već u četvrtak protiv Rumunjske. Ne samo da su nam promijenili dnevni plan, već i protivnika. No ne vrijedi se puno nervirati, idemo dalje, pokazati svima da smo dovoljno psihički jaki i da takve stvari možemo pretrpjeti – rekao je izbornik Nenad Šoštarić, prenose 24sata. Podsjećamo, EHF i organizator natjecanja Danski rukometni savez promijenili su planirani raspored igranja susreta drugog kruga na Europskom prvenstvu u Koldingu u skupini gdje se nalazi Hrvatska. Naime, prema osnovnom planu Hrvatska je kao pobjednik skupine C, prvi susuret druge faze trebala igrati 12. prosinca protiv pobjednika skupine D, a to je Norveška. Ali po tko zna koji put, EHF je zadržao i iskoristio pravo da promijeni raspored. Hrvatska će tako prvi susret drugog kruga igrati već sutra, u četvrtak u 18:15 sati protiv trećeplasiranog sastava skupine D odnosno Rumunjske. Nakon toga na teren dvorane u Koldingu izlaze Nizozemska i Norveška.

Drugi susret drugog kruga Hrvatska igra 12. prosinca protiv Norveške također u 18:15 sati. I konačno posljednji susret drugog dijela natjecanja naše rukometašice imaju 15. prosinca u 18:15 s Njemačkom. Dakle, umjesto tri dana predaha nakon prvog kruga, Hrvatska će zbog nove promjene igrati dva susreta u tri dana.

IZVOR: vecernji.hr