Sin poginulih: ‘Bit ću miran kad Horvatinčić bude iza rešetaka’

Sud je potvrdio presudu Horvatinčiću, koji bi se za nekoliko mjeseci trebao javiti na odsluženje kazne. No može zatražiti odgodu zbog lošeg zdravlja.

Županijski sud u Zadru potvrdio je prvostupanjsku presudu zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću (72) kojom je osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora jer je skrivio pomorsku nesreću na jedrilici u kojoj su poginuli talijanski supružnici Francesco i Marinela Patella Salpietro.

– Ne vjerujem u to dok ga ne vidim iza rešetaka. Skeptičan sam dok ne vidim sve to na papiru. Vjerujem samo da je Hrvatska ozbiljna država s kompetentnim sucima, stoga se nadamo da će presuda ovog puta biti potvrđena. Još čekamo – rekao je Federico Salpietro, sin stradalog para. Horvatinčićev odvjetnik Veljko Miljević nije službeno ni znao sadržaj presude.

– Nemam pojma koja je presuda, nismo dobili ni službenu obavijest da je donesena – kazao je Miljević. Isto nam je rekao i drugi Horvatinčićev odvjetnik Branko Baica.

– Ako je presuda potvrđena, postoje još samo izvanredni pravni lijekovi – rekao je Miljević ne želeći govoriti o tome hoće li ih kao odvjetnik iskoristiti. To će, kaže, odlučiti kasnije. Na raspolaganju mu, doznajemo, stoje zahtjev za izvanrednim preispitivanjem pravomoćne presude i ustavna tužba.

IZVOR: 24sata.hr