Dora opet u Opatiji posljednjeg dana veljače: ‘Vraćamo te kući’

Ususret televizijsko-glazbenom spektaklu Hrvatske radiotelevizije, upriličena je konferencija za novinare u povodu Glazbenih dana HRT-a i Dore, koji će se održati u Opatiji 28. i 29. veljače 2020.

Objavljene su pojedinosti o pripremama za Izbor hrvatske pjesme i predstavnika na Pjesmi Eurovizije – Doru 2020., kao i kakav nas program Glazbenih dana HRT-a 2020. očekuje u Opatiji. Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a izvijestio je da je s Gradom Opatijom potpisan dvogodišnji ugovor kojim je dogovoreno održavanje priredbe u narednom razdoblju.

– Ove godine smo imali trodnevni spektakl i uspjeli smo zajedno vratiti sav onaj opatijski i medijski šušur koji je bio viđen tih dana u Opatiji. Bila je stvar društvenog prestiža naći se ondje, sve su dvorane bile dupkom pune. Tražila se karta više, kao i obično. Sljedeće godine Glazbeni dani HRT-a trajat će samo dva dana, 28. i 29. veljače, 28. veljače će biti koncert jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije u dvorani Gervais i to će biti jedna retrospektiva dosadašnjih opatijskih popularnih melodija. A onda u subotu 29. veljače u sportskoj dvorani Marino Cvetković opet ćemo napraviti jedan veliki kvarnerski studio u kojem će biti održano natjecanje Dora 2020. Vjerujem da ćemo i ove godine dobiti niz kvalitetnih skladbi. Nadamo se da ćemo dobiti dobrog natjecatelja koji će nas predstavljati na sljedećem Eurosongu u Rotterdamu u Nizozemskoj, rekao je Kazimir Bačić, dodavši kako se sve odvija na tragu davnih opatijskih festivala koji su počeli davne 1958.

 

Ivo Dujmić, gradonačelnik Grada Opatije, istaknuo je važnost ovakve suradnje za Grad Opatiju.

– Dora je krenula iz Opatije. Onda je dugi niz godina nije bilo. Svi se sjećamo da je prva Dora bila u kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Mi smo već tada imali viziju da moramo izgraditi nove prostore zbog produkcijskih potreba. Zahvaljujem se HRT-u i glavnom ravnatelju, gospodinu Bačiću koji je prepoznao te nove prostore koje smo mi izgradili, a to je naš centar Gervais i dvorana Marino Cvetković, koja svojom arhitekturom, prostorom, ali i tehničkim mogućnostima zadovoljava sve zahtjeve HRT-a. Kad smo radili taj projekt, već unaprijed smo razmišljali o cjelokupnoj tehnici koja je potrebna za reportažna vozila, od napajanja struje, osiguranja itd. Kad smo izgradili cjelokupnu infrastrukturu, HRT je vratio Doru tamo gdje joj je mjesto, u Grad Opatiju gdje je sve počelo. Prije par dana potpisali smo ugovor za sljedeće dvije godine, znači 2020. i 2021. Nadam se da će Dora još mnogo godina ostati u Opatiji. Nama to jako puno znači, Opatija je oduvijek bila grad festivala i zabavne glazbe i konačno, Dora se vratila kući – poručio je prvi čovjek Opatije.

IZVOR: 24sata.hr