‘Sanader bogat i prije 90-ih?! Aha, ova fotka to potvrđuje…’

Na sudu ste rekli da ste prije 90-ih zaradili od austrijskog Meyerpressa 600.000 eura. Prilažem i fotku koja to potvrđuje. U najboljem odijelu i finoj torbici vraćate se iz Vjesnika Mercedesom kući. Ili ipak ne?

Dario Juričan na Facebooku je objavio fotografiju Ive Sanadera kako se vozi u tramvaju. Sanaderu je poželio pravedno suđenje i poželio da gospođa Grabar-Kitarović svrati i do njega, kad bude Milanu Bandiću nosila kolače.

Problemi s pamćenjem?

– Primijetio sam da imate problema sa sjećanje pa dozvolite da vam pomognem. Na sudu ste jučer rekli da ste prije 90-ih zaradili od austrijskog Meyerpressa 600.000 eura. Prilažem fotku koja potvrđuje vaše navode. U najboljem odijelu i finoj torbici vraćate se iz Vjesnika Mercedesom kući, jer ste upravo dogovorili lukrativnu prodaju erotskih fotografija tvrtke Meyerpress. Ili ipak priča ide da ste, šjor Ivo, mali pokisli jado koji se vraća iz Vjesnika tramvajem kući, a u zgužvanom torbanjku nosite erotske fotografije tvrtke Meyerpress – napisao je Juričan.

‘Mali pokisli jado u zgužvanom torbanjku’

Šjor Ivo Sanader,
neka mi bude oprošteno što nemam vremena za ljubavno pismo, jer moju potpunu posvećenu ljubav ima samo jedan zagrebački genije, ali evo koristim priliku da vam se kratko javim.
Primjetio sam da imate problema sa sjećanjem, pa dozvolite da vam pomognem.
Na sudu ste jučer ustvrdili da ste prije devedesetih zaradili od austrijskog Meyerpressa 600.000 eura.
Evo, prilažem fotku koja potvrđuje vaše navode: u najboljem odjelu i finoj torbici vraćate se iz Vjesnika mercedesom kući, jer ste upravo dogovorili lukrativnu prodaju erotskih fotografija tvrtke Meyerpress.
Ili ipak priča ide da ste, šjor Ivo, mali pokisli jado koji se vraća iz Vjesnika tramvajem kući, a u zgužvanom torbanjku nosite erotske fotografije tvrtke Meyerpress.
Želim vam pravedno suđenje. Uvjeren sam da ste nevini.
Nadam se da će gospođa Kolinda Grabar Kitarović naći vremena, kojeg sada ipak ima malo više, te svratiti i do vas kada bude Milanu Bandiću, rezaču etiketa, nosila kolače.

Tvrdi da se obogatio na fotografijama golih djevojaka

Podsjećamo, Ivo Sanaderje jučer na suđenju za Fimi Mediju, za što je nepravomoćno dobio devet godina zatvora, a njemu i obitelji blokirana je imovina u iznosu od više desetaka milijuna kuna, pričao kako se obogatio. Tvrdi da prilikom vještačenja nije uzeta u obzir njegova zarada prije 1992. godine.

Kaže da je kao student 1976. raznosio novine tijekim Zimskim olimpijskih igara, radio je za Sportske novine, potom kao vjeroučitelj. Bio je zaposlen u marketinškoj tvrtki, surađivao je s hrvatskim fotografom Ivom Pervanom i prodavao je njegove fotografije, bio je i suradnik austrijskog ski magazina… Imao je i tvrtku koja je radila s Talijanima i Jugoslavijom, ali, kako je rekao na suđenju, nema podatke o poslovanju te tvrtke. Tvrdi da je stanove kupio prije Hypa i Fimi medije.

Kaže da je, prodajući slike agencije Meyer Press, zaradio golem novac, možda nekih pola milijuna maraka. To bi danas bilo oko dva milijuna kuna, ali je ‘80-ih vrijednost tog novca, imajući na umu inflaciju, bila puno veća.

24sata je objavio slike na kojima Sanader tvrdi da je zaradio golem novac.

IZVOR: 24sata.hr