Reklame

Italija pod Robertom Mancinijem uspjela ono što nije u 111 godina svoje povijesti, a uskoro bi mogla biti i najbolja na svijetu

Italija je pod vodstvom Roberta Mancinija nanizala čak 34 utakmice bez poraza

Pobjedom u finalu EURO-a protiv Engleske, reprezentacija Italije je pod vodstvom Roberta Mancinija produžila niz bez poraza na čak 34 utakmice približivši se na korak rekordu koji drže Brazil i Španjolska.

Italija je trenutačno bez poraza čak 34 utakmice, čime je Roberto Mancini ušao u 111-godišnju povijest Azzurra.

Posljednji poraz Mancini je upisao u rujnu 2018. u Lisabonu od Portugala (0:1) u Ligi nacija, a potom je njegova momčad nanizala 28 pobjeda i šest neodlučenih ishoda.

Mancini je pretekao legendarnog Vittorija Pozza, svjetskog prvaka iz 1934. i 1938. godine, koji je u razdoblju od 1935. do 1938. imao niz od 30 utakmica bez poraza.

Italija je sada samo jednu utakmicu udaljena od rekorda kojeg drže reprezentacije Brazila (1993-1996) i Španjolske (2007-2009) s nizom od 35 susreta bez poraza.

IZVOR: tportal.hr

Mladić iz Bjelovara se utopio u jezeru Čingi-Lingi

Foto: Dinko Borozan/Podravki.hr

Negdje oko 17 sati, PU koprivničko – križevačka je zaprimila dojavu da se na jezeru Čingi -Lingi pokraj Molvi utopila muška osoba, piše 24 sata.hr.

-Znao je plivati i ništa nije upućivalo da bi se mogla dogoditi tragedija. Ušao je u vodu i jednostavno… Pokušali smo ga pronaći i izvući ali …. – kratko nam je u nedjelju oko 20 sati kazao mladić koji je utučen hodao uz rub jezera na Molvama, gdje je ležalo nepomično tijelo njegovog prijatelja. Sat vremena ranije izvukli su ga policijski ronioci iz Koprivnice. Njegov prijatelj nemoćno je vrtio glavom ne vjerujući onome što se dogodilo.  Kad se do kraja obavi očevid, tijelo će najvjerojatnije prevesti na Odjel patologije.

Nekoliko ljudi koji su se još nalazili oko jezera, na kojem se nalaze brojne vikendice Bjelovarčana, samo su kratko komentirali da se radi o mladiću iz Bjelovara koji bi mogao imati oko 23 godine. Tijelo su, kako smo doznali, ronioci pronašli na nekih osam metara dubine uz obalu, gdje je mladić zadnji put i viđen. Na mjesto tragedije stigla je i Hitna koja je samo potvrdila da mladiću više ne mogu pomoći.

U Pu koprivničko križevačkoj su za 24 sata.hr potvrdili da su nešto iza 17 sati dobili dojavu o utapanju u jezeru Čingi – Lingi koje je nastalo vađenjem šljunka.

Izvor: 24 sata.hr

Ovo je covid-putovnica, već danas je možete izvaditi

01.06.2021., Zagreb – Počelo elektronsko izdavanje Covid putovnica – EU digitalna COVID potvrda. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

OD DANAS se u Hrvatskoj izdaju covid-putovnice. 

Odluku o početku izdavanja digitalnih zelenih potvrda, u javnosti poznatijih kao covid-putovnice, donijela je jučer vlada na telefonskoj sjednici.

Osim olakšavanja kretanja građana prilikom prelaska graničnih prijelaza Republike Hrvatske, ali i graničnih prijelaza država članica EU s kojima će biti sklopljeni bilateralni sporazumi, covid-putovnice moći će se koristiti i u druge svrhe, sukladno odlukama Stožera civilne zaštite koje se donose sukladno Zakonu za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti.

EU digitalnu covid-potvrdu izdaje Ministarstvo zdravstva. Potvrdu možete zatražiti online putem portala eGrađani ili fizički u podružnicama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. HZZO potvrdu izdaje u papirnatom obliku ili je dostavlja elektroničkom poštom.

Neovisno o verziji, potvrda sadržava QR kod s osnovnim informacijama te digitalni pečat kojim se osigurava vjerodostojnost potvrde.

Kako smo jutros provjerili, i s jednom dozom cjepiva koje se prima u dvije doze možete izvaditi potvrdu, no to ne znači da ćete moći ući u željenu zemlju EU budući da većina zemalja kao uvjet ima dvije doze cjepiva (i određeni protok vremena nakon primitka dvije doze).

Postupak za dobivanje covid-putovnice putem sustava eGrađani

Da biste u sustavu eGrađani došli do covid-putovnice, prvo je potrebno podnijeti zahtjev. To ćete učiniti tako da unesete svoj OIB i adresu e-pošte na koju će stići potvrda.

Zatim se kreira zahtjev, a njegov status možete provjeriti u sustavu eGrađani.

IZVOR: index.hr