Rakitić jecao i plakao: “Sanjam obući Sevillin dres još jednom”

Ivan Rakitić (31) primio je ovaj ponedjeljak nagradu za vrijednosti na ceremoniji Premios DEX televizije El Desmarque. Nogometaš Barcelone vratio se u svoju Sevillu i to ga je, čini se, jako pogodilo, kao i činjenica što je u publici bila i obitelj njegova bivšeg suigrača, tragično preminuloga Joséa Antonija Reyesa, koji je posthumno nagrađen.

– Prije svega, dobra večer. Težak je trenutak stajati ovdje pred Joséovom obitelji – rekao je Rakitić pred okupljenima i zaplakao.

Reyes je poginuo u lipnju ove godine na autocesti kraj Seville nakon što je, zbog puknuća gume, sletio s ceste. Auto mu se potpuno zapalio, a život je u toj nesreći izgubio i njegov rođak Jonathan Reyes, dok mu se drugi rođak Juan Manuel Calderón preživio s teškim ozljedama i opeklinama.

Zastao je Ivan na nekoliko sekundi i nastavio gotovo jecajući.

– I ja sam otac. Kad su mi rekli da ću primiti ovu nagradu, bio sam ponosan. Došao sam kao mladić u Sevillu, dobio svu ljubav tamošnjih ljudi, upoznao ženu, obitelj… – govorio je hrvatski reprezentativac drhtavim glasom i više nije mogao.

– Tu ću stati – rekao je, na što je voditelj reagirao dosjetkom: “Hrvati također plaču?”.

– Ma ja sam Sevillanac – kazao je Raketa i nasmijao okupljene.

– Ovo nije nagrada za zabijanje golova i osvajanje naslova, nego zbog vrijednosti koje sam želio prenijeti suigračima. Želim posvetiti ovu nagradu supruzi i obitelji. Nagrada će imati jako, jako posebno mjesto u mojoj kući. Ako dopustite, posvetio bih nagradu i mojoj punici i tastu – rekao je Ivan.

IZVOR: 24sata.hr