U proljeće kreće gradnja zadnjih 12 km brze ceste do Bjelovara

Izdana je građevinska dozvola za zadnjih 12 kilometara brze ceste do Bjelovara.  Dobra je to vijest koju je danas na konferenciji za medije objavio gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.

– Po informacijama koje smo dobili, dolaskom proljeća kreće gradnja preostalih 12 km brze ceste prema Bjelovaru. Mi ubrzano radimo i razvijamo priču oko zone u Velikom Korenovu koja tamo dolazi, kao i svim projektima koji tamo dolaze. Brza cesta koja dolazi do Grada Bjelovara otvorit će mnoge nove stvari i dodane vrijednosti koje će Bjelovar imati od toga. Kao saborski zastupnik i dalje ću pratiti ovi temu i razgovarati i s Hrvatskim cestama i nadležnim ministarstvom, kao i u unutar vladajuće koalicije jer to je bilo izborno obećanje, kako moje tako i koalicijskih partnera – rekao je Hrebak.

Dio radova na brzoj cesti do Breze trebao bi biti gotov ove godine, a novac je osiguran u proračunu RH, pa je za očekivati da će u narednih 30 mjeseci koje su rok za završetak zadnjih 12 km do Bjelovara biti ispunjen, dodao je Hrebak. Radi se i po pitanju pristupnih cesta kada brza cesta dođe do Korenova.

– Dugoročno treba gledati tu priču. Treba ići spojna cesta i zatvaranje  tzv. prstena obilaznica. Ja tu cestu zovem zapadna obilaznica Grada Bjelovara, još ta nam je ostala i ona se projektira. Međutim ti procesi će trajati puno više nego obični građani smatraju da bi trebali, od imovinsko-pravnih odnosa, izmjena dokumentacije, prostornih planova i svega toga. Ima tu jako puno posla – kazao je Hrebak.