U Novom Sadu se opraštaju od Balaševića i puštaju lampione

Cijeli događaj nazvan je ‘Noć kad je Đole preplivao Dunav’. Dakako, po Balaševićevoj dobro poznatoj pjesmi ‘Noć kad sam preplivao Dunav’. U njegovom rodnom gradu okupili su se kao i u mnogim drugim gradovima

Od svog sugrađanina, glazbene legende Đorđa Balaševića, najmanje 10 tisuća Novosađana oprostilo se u ponedjeljak na poseban način. Uz pjesmu i lampione.

Cijeli događaj nazvan je ‘Noć kad je Đole preplivao Dunav’. Dakako, po Balaševićevoj dobro poznatoj pjesmi ‘Noć kad sam preplivao Dunav’. Okupljeni na Keju pored Dunava, gdje plove čamci osvijetljeni bakljama, oni su u zrak pustili na tisuće lampiona odajući počast svojemu sugrađaninu, poznatom vojvođanskom kantautoru.

Skup je počeo emitiranjem njegove pjesme ‘Regrutska’, a nastavljen je drugim hitovima iz njegova bogatog glazbenog opusa. Svuda na Keju položeno je bijelo cvijeće, a ljudi su pjevali na mostu ‘Duga’ prema Petrovaradinskoj tvrđavi na kojoj je projiciran lik Đorđa Balaševića, izvijestili su lokalni mediji i Radio televizija Vojvodine (RTV) koja je izravno prenosila događaj.

Naravno, oproštaj s Balaševićem u njegovom rodnom gradu bio je neizbježan, a u čast proslavljenog kantautora građani su se okupljali na javnim mjestima u mnogim većim gradovima u regiji.

Podsjetimo, Đorđe Balašević pokopan je u velikoj tajnosti u nedjelju nešto prije 13 sati na Gradskom groblju u Novom Sadu. Okupila se tek obitelj i bliski prijatelji, a tamburaši su zasvirali ‘Oliveru’.

 

IZVOR: 24sata.hr