Super radio – 10 godina s vama !!!

Danas Super radio slavi svoj 10. rođendan.  U eteru se oglasio 17. prosinca 2010.godine u 17 sati.

Alfa i omega Super radija je Dražen Kocijan Kocka, popularni radijski i televizijski voditelj, poznato lice iz mnogih show programa u programima televizijskih kuća, a povod ovom razgovoru je upravo 10. godišnjica najslušanijeg radija u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Dugo ste godina u voditeljskim vodama na radiju. Kako je sve započelo?
Da, stvarno sam dugo u radijskim vodama, još od srednje škole. Moj početak je bio vrlo zanimljiv, još kao aktivni omladinac dobio sam ulogu urednika emisije Omladinski studio, koja se emitirala subotom na tadašnjem Radio Bjelovaru. To su zapravo bili moji prvi počeci na radiju. Nedugo nakon toga, ranih 90., dobio sam ponudu da radim na radiju kao tehničar, a pošto su vrlo brzo primjetili da imam radiofoničan vokal, ponudili su mi da snimam reklame i čitam vijesti, a nakon toga i prve autorske emisije. Od 1998. pa sve do 2008. bio sam glavni urednik radija BBR, koji je u to vrijeme bio među 10 najslušanijih radio postaja u Hrvatskoj.

Vodili ste marketing i u tvrtki Pevec dok su vlasnici bili Višnja i Zdravko Pevec.

Upravo te, 2008. dobio sam ponudu iz tvrtke Pevec, da uredim prostor i kompletiram ekipu, koja će raditi kompletan marketing za tvrtku, a nakon vrlo uspješne karijere na BBR-u, nisam mogao odbiti takvu ponudu, jer mi je to bio novi izazov. Stvorili smo u Pevecu potpuno novi vizual marketinga, uveli novine, koje još nije nitko radio na našem tržištu. Otvorili smo svoj radio… Bio je to satelitski radio Pevec, koji se mogao slušati u cijelom svijetu, a prvobitna namjena radija je bila da se u svim Pevec prodajnim centrima sluša glazba i isključivo Pevecove reklame i obavijesti za kupce. Osmislio dam radijsku emisiju PEVECOV KUTAK, koja je bila jedinstvena emisija u to vrijeme u Hrvatskoj, jer je u isto vrijeme prenosilo 50 radio postaja, za što možemo reći da je to bila definitivno najveća radio mreža. Nedugo nakon toga sam osmislio i televizijsku emisiju istog naziva koja je u isto vrijeme bila emitirana na 12 televizijskih postaja. U to vrijeme sam napravio još jedan zanimljiv projekt koji je odlično promovirao tvrtku Pevec, a to je plasman Višnje Pevec na Radijski festival. S obzirom da je Višnja obožavala pjevati, dosjetio sam se kako možemo napraviti još jedan marketinški iskorak. Zamolio sam Zvonu Bohema da sa Višnjom napravi duet i tako su oni snimili pjesmu TI SI SVE ŠTO MENI TREBA i sa njom su nastupili na tadašnjem festivalu.

Česti ste sudionik show programa na televizijama. Što vas je privuklo u reality programe, ali i kulinarske show programe?

Tada sam stvarno imao pune ruke posla i dosta poslovnih ponuda, pa sam tako 2009. dobio ponudu sa NOVA TV da budem voditelj show programa FARMA, što sam vrlo rado prihvatio i nadam se da sam to dosta dobro odradio, s obzirom da nisam imao previše iskustva u tom dijelu medijskog posla, a nekoliko godina kasnije sam bio i sudionik još jednog showa BIG BROTHER, gdje sam ušao u finale i po mišljenju mnogih, trebao sam i odnijeti pobjedu. Bilo je to zanimljivo iskustvo od 50 dana u izolaciji, ali ne bih to više ponovio. Sudjelovao sam i u dva kulinarska showa 3, 2, 1 kuhaj i Večera za 5 na selu. Možda se neki pitaju, što to meni treba… Realno.. Stvarno mi ne treba, ali nekada je bitno da si stalno prisutan u medijima, upravo zbog svog posla i brendiranja.

Nakon puno rada za druge napokon ste odlučili pokrenuti i svoj medij. Kako je došlo do preuzimanja Informativnog centra Čazma – Radio postaje Čazma?

Nakon što je tvrtka Pevec otišla u stečaj, nije mi preostalo ništa drugo nego krenuti dalje, zapravo sam tada bio ponovno na samom početku i pitao sam se.. A što sada… Gdje sada… Što raditi???  Saznao sam da su na prodaju udjeli u radio postaji Čazma i odmah sam se zainteresirao i naravno, kupio udjele i krenuo u novu poslovnu i životnu avanturu. Nije bilo lako, oprema stara i nekvalitetna za jedan iskorak u tom poslu,  gotovo cijela tadašnja ekipa radio Čazme je već bila pred mirovinu i nije mi preostalo ništa drugo, nego zasukati rukave i uhvatiti se u koštac sa svim problemima i posložiti to onako kako sam ja želio i kakvu sam imao viziju. Kupio sam novu opremu, novi namještaj, napravio audiciju za nove radijske voditelje i odlučio sam promijeniti ime radija.. hm.. ali kako ga nazvati, koje ime dati radiju… Naizgled jednostavno.. ali je to zapravo izuzetno teška odluka, imao sam listu od 40 raznih imena i onda mi padne ideja, da bi radio mogao nositi ime SUPER i onda sam kao i profesor Baltazar u popularnom crtiću, skočio i rekao.. Da.. To je to… Neka se zove SUPER RADIO.

Koliko je novca uloženo u ovaj projekt do danas?

Odlučio sam u taj projekt uložiti svu svoju ušteđevinu, podigao sam i kredit i s novom ekipom krenuo… Vrlo brzo smo dobili simpatije slušatelja, iz dana u dan broj slušatelja se povećavao, pratili smo nove tehnologije.. ulagali u sve što nam može donesti kvalitetu programa, kvalitetniji zvuk, povezali se sa gotovo svim općinama i gradovima, kako bi pratili sve što se događa na lokalnoj razini, uključili smo sve društvene mreže, otvorili smo i superportal.hr, koji je usko povezan s radijom, jer sve vijesti koje emitiramo u radijskom programu prenesemo i u pisanom obliku s fotografijama i video zapisom.

Vaš radio predvodi u mnogim inovacijama. Prvi ste vizualni radio, imate dva studija, a od nedavno i prvi ”gasterbajterski” radio u Munchenu. Tko osmišljava nove projekte i kako do njih dolazite?

Zbog obima posla i stalnog putovanja iz Bjelovara u Čazmu, jer veći dio ekipe je iz Bjelovara, a kako bi smanjili troškove i vrijeme izgubljeno na putovanja iskoristili na puno korisniji način, odlučio sam napraviti studio i u Bjelovaru, tako da sada imamo dva studija koja su opremljena najsuvremenijom radijskom opremom i slobodno mogu reći da je SUPER RADIO najmoderniji radio u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, ali ne samo to, nego je i najslušaniji radio u Bjelovarsko- bilogorskoj županiji. Nikada ne stajemo, nego i dalje ulažemo u kvalitetu i stalo nam je do svakog slušatelja.

Prvi smo u Hrvatskoj realizirali vizualizaciju, tako da smo i više od radija, jer u studiju imamo i kamere, tako da slušatelji u svakom trenutku putem naše izuzetno kvalitetne aplikacije mogu gledati što se u tom trenutku događa u studiju, a to se izuzetno sviđa našim mnogobrojnim gostima pjevačima, koji na taj način imaju dvostruku prezentaciju. Veliki broj slušatelja nas sluša i u svijetu, putem streaminga, a prema zadnjim informacijama, SUPER RADIO je među 10 najslušanijih hrvatskih radio postaja u svijetu putem interneta što je za jedan lokalni radio izuzetno veliki uspjeh.

Nismo ostali neprimjećeni, jer jedna ekipa u Njemačkom gradu Munchenu je izrazila želju da otvore internetski radio, da nose naše ime i da rade gotovo identičan program za naše ljude koji žive u dijaspori, ali da imaju svoj program koji bi bio prilagođen sa svim vijestima i servisnim informacijama njihovom tržištu.

S  vama rade i vaši sinovi. Tko je sve u ekipi?

U posao sam uveo i svoje sinove Angela i Lorenza, jer na mladima svijet ostaje i mislim da sam im utabao dobar put za njihovu budućnost, a sada je sve na njima.

Imamo izuzetno kvalitetan informativni program za koji su zaduženi Vesna i Robert Ruklić, za marketing je zadužena Silvia Radalj koja je ujedno i radijski voditelj, Angelo Kocijan je zadužen za produkciju i ujedno je i radijski voditelj, Lorenzo je zadužen za društvene mreže i radio ankete, a s nama je i Alexandra Kuhar, radijska voditeljica.

Kako bi najlakše opisali program Super radija te kakva je slušanost?

Kada bih opisivao program SUPER RADIJA, u jednoj rečenici bih rekao… ZA SVE NACIJE I SVE GENERACIJE. Koncepcijski vrlo jednostavan s puno lokalnih vijesti i servisnih informacija, zanimljivostima iz cijelog svijeta, lepršavi program s najvećim hitovima iz cijele regije, a u večernjim terminima mogu se čuti i popularni ”narodnjaci”. Već punih 10 godina vrlo uspješno plovimo radijskim eterom, zabavljamo, informiramo, nagrađujemo naše slušatelje i uživamo u našem poslu.

Isplati li se toliki trud i što spremate novo?


Trud se definitivno isplatio i nikada ne stajemo i ne spavamo, uvijek pratimo tržište i osluškujemo što naši slušatelji vole, a i kritike, ako ih ima, uvijek su dobro došle da budemo još bolji i da se ne opustimo.