Sukob zbog Albininog kostima: Dizajneru još nisu platili 37.500 kuna, prijetio je i tužbom?

Foto: Instagram

Izvori tvrde da dizajnerov kostim za Albinu na Eurosongu nije plaćen jer je to postalo sporedno nakon uhićenja Kazimira Bačića. Možda će ga na kraju platiti njezina diskografska kuća, a završio bi na humanitarnoj akciji

I dok nam Zigman tvrdi da nije istina da mu je HRT ostao dužan i da zbog toga planira tužbu, više izvora uključenih u priču potvrdilo nam je da “afera kostim” postoji, odnosno da kostim nije plaćen. Štoviše, tvrde kako je cijeli slučaj nastao zbog sad već bivšega glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića koji je uhićen i smijenjen taman nedugo nakon Eurosonga.

– Pokušava se regulirati na koji način će se kostim platiti. To je vezano i za probleme na HRT-u s bivšim glavnim ravnateljem koji je uhićen i smijenjen. Trenutačno kostim nije prioritet, no svi smo strpljivi. Nitko neće ostati neplaćen – tvrdi izvor uključen u projekt hrvatskog predstavnika za Eurosong.

A kako se priča zakuhala? Šefica hrvatske eurovizijske delegacije Uršula Tolj angažirala je srpskog “Modnog Mačka” Stefana Orlića, stilista koji brine o stylingu Jelene KarleušeAne NikolićLepe Brene i ostalih srpskih zvijezda. Orlić je, pak, angažirao Zigmana, koji je dizajnirao čak četiri kostima prije nego što je odjenuo Albinu u finalni outfit za nastup na pozornici Eurosonga. Uršula Tolj, pak, nije htjela komentirati “aferu kostim”. Kako doznajemo od izvora iz hrvatske eurovizijske delegacije, oni su za to da HRT plati Zigmanu kostim.

Kontaktirali smo i HRT, s kojeg su nam kratko rekli da nemaju potpisan ugovor s riječkim modnim dizajnerom. Inače, HRT navodno nije imao pojma kako će izgledati Albinin kostim, odnosno uoči samog Eurosonga vidjeli su samo skicu, a plesače kojima je Zigman isto dizajnirao outfite vidjeli su na rotterdamskoj pozornici kad i ostali milijunski auditorij. Albinina diskografska kuća Universal Music Croatia isto nije bila od prevelikih riječi kad je u pitanju “afera kostim”.

– Kao Universal stojimo iza Albine i u suradnji s HRT-om pripremali smo Eurosong. Tako smo regulirali i troškove, a na koji način, to je poslovna tajna – rekla nam je menadžerica pjevačice Aleksandra Adamović.

Pa tko će onda platiti kostim? U krajnjem slučaju, navodno bi ga platila Albinina diskografska kuća, koja kostim uoči predstojeće Dore ili Eurosonga planira dati na humanitarnu aukciju.

 

 

IZVOR: 24sata.hr