Što su Hrvati najčešće guglali ove godine?

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Europsko prvenstvo u nogometu najtraženiji je ovogodišnji pojam na tražilici Google u Hrvatskoj, pri čemu se među ‘top tri’ najčešće pretraživana pojma ne nalazi nijedan vezan uz covid-19

Kraj godine je uvijek vrijeme da se neke stvari zbroje i pregledaju, pa je tako i Google objavio listu najtraženijih pojmova temeljem pretraživanja u Hrvatskoj.

Ovakav pregled donosi jedinstveni uvid u najpopularnije trendove. “Izreka Heraklita ‘Samo mijena stalna jest’ ne vrijedi za naciju kojoj je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu i čija ljubav za nogometom nema granica.

Stoga ni ne čudi da su se na Googleu najviše pretraživali pojmovi vezani uz Europsko prvenstvo u nogometu 2021. koje se od 11. lipnja do 11. srpnja održalo u 11 gradova domaćina”, navode iz Googlea.

Iako pandemija ne jenjava, među top tri najčešće pretraživana pojma ne nalazi se niti jedan vezan uz covid-19. Uz najčešće pretraživani pojam “Euro 2020”, veliki broj pretraživanja ima pojam izbori, što ne čudi s obzirom na održavanje lokalnih izbora, dok se serija “Ambasadorova kći” našla na trećem mjestu najčešće pretraživanih pojmova u Hrvatskoj.

 

IZVOR: metro-portal.hr