Što komarci mrze iz dna duše

Komarci su stalni problem tijekom ljetnih mjeseci. Donosimo vam pet načina kako ih otjerati i spriječiti ubode

Komarci vam mogu zagorčati cijelo ljeto, pogotovo u dijelovima Hrvatske gdje ih ima u izobilju… no, i njima se može doći na kraj.

Evo pet stvari koje jednostavno ne vole…

Bijela odjeća – komarci su hipsteri svijeta kukaca: privlači ih tamna odjeća. Nosite bijelu odjeću i oni će pobjeći.

Citrusi – limunska trava, bosiljak, ružmarin, metvica… možete napraviti prilično dobar obrok s tim biljem. Ali nemojte pozvati komarca na večeru – oni ih ne vole. Biljka koju stvarno preziru je lantana, koja ima gorak, citrusni miris, piše Reader’s digest.

Dim – komarci ne vole dim. Tako je Bruce Lubin, koji uređuje WhoKnewTips.com, imao ovaj jednostavan prijedlog. “Sve što trebate je karton od jaja”, napisao je na Huffington Postu. “Zapalite njegov kutak, a zatim ga stavite negdje na sigurno (kao na vrh roštilja) i pustite da gori.”

Dobar ventilator – kada sjedite vani, izvadite ventilator i uključite ga. Komarci su slabi letači i mrze povjetarac jakog ventilatora.

Ikaridin – ikaridin je sintetički spoj razvijen iz biljnog ekstrakta koji je blizak rođak stolnom papru. Ikaridin je duže vrijeme bio dostupan u Europi i Australiji, ali je odobren za prodaju u Sjedinjenim Državama tek 2005. godine.

 

 

IZVOR: metro-portal.hr