‘Skuhala sam 390 kava u dva sata. Došla je i policija. Kuhat ću još. Podržavam ugostitelje’

Fox bar u Čakovcu odlučio je mirnim prosvjedom podržati ugostitelje i dijeliti građanima besplatnu kavu. Organizatorica prosvjeda i vlasnica Fox bara je Dena Pavlović, a podržali su je brojni građani

U centru grada Čakovca je u tijeku mirni prosvjed, kako je bilo i najavljeno još u subotu.

Organizatoricu ovog mirnog prosvjeda i vlasnicu Fox bara, Denu Pavlović, podržalo je oko dvadesetak građana, iako je točan broj teško reći s obzirom da građani dolaze i odlaze.

Dena je kuhala kave kao podršku ugostiteljima koji su svoja vrata diljem zemlje morali zatvoriti 27. studenog 2020. Iako se šuškalo da bi se kafići i restorani, zbog bolje epidemiološke situacije mogli otvoriti 1. veljače, Stožer je odluku produljio na sredinu veljače.

– Dijelim besplatnu kavu u znak podrške, ne samo ugostiteljima, nego malim poduzetnicima, obrtnicima, najviše umjetnicima, muzičarima koji su već 2-3 mjeseca bez posla, zatim DJ-evima, sportašima koji se ne mogu baviti svojim sportom, amaterskim udrugama, plesnim studijima. Ako treba skuhat ću i 1000 kava. Ovo nije prekršaj i ne bojim se. Prijavljeno je na županiju i grad, te je župan Posavec rekao da njegovu podršku imam – izjavila je Dena, prenose Međimurske novine.

– Evo, skuhala sam 390 kava od 10 do 12 sati. I skuhat ću još ako bude trebalo. Da, bila je ovdje i policija. Kuhala sam u privatnoj kući. Smatram da su mjere nelogične. Svima koji su zatvoreni ugrožena je egzistencija. Nadam se da će se nešto uskoro promijeniti – rekla nam je Dena.

 

IZVOR: 24sata.hr