Selma iz poznate pjesme slavi rođendan

Bebek je u nedjelju predvečer na društvenim mrežama podijelio fotografiju te izazvao oduševljenje obožavatelja. Naime, pjevač se fotografirao pored Selme koja je danas proslavila 90. rođendan

Frontmen grupe ‘Bijelo dugme’, pjevač Željko Bebek (73), popularnu pjesmu ‘Selmu’ otpjevao je ženi u koju je preminuli pjesnik Vlado Dijak bio zaljubljen. Iako je Dijak preminuo još 1988. godine, pjesma o Selmi i dalje se emitira na radio postajama, a mnogi su se obožavatelji pitali postoji li Selma u pravom životu.

– Moja draga Selma proslavila devedeseti rođendan… Sretan rođendan od srca – napisao je Bebek ispod fotografije na kojoj ispijaju šampanjac.

Vladina i Selmina ljubavna priča počinje davne 1945. godine kad su se upoznali. Selma je prije nekoliko godina u emisiji ‘Osmi kat’ progovorila o njihovim počecima.

– Imala sam tad 16 godina. Ja sam ležala s curama na travi, a Vlado je s dečkima ležao nasuprot. Čupkao je travu i stalno me pogledavao. Izgleda da se odmah zainteresirao za mene, a kasnije smo se sretali na korzu. Jednom me sreo s koferom pa mi je nosio kofer. Išli smo na stanicu i onda mi je pomogao da uđem u vlak. U tom je vlaku bio polupan prozor, a on mi je onda rekao: ‘Selma, ne naginji se kroz prozor – izjavila je Selma te priznala kako voli pjesmu koja nosi njezino ime.

Ipak, Vlado nikad nije priznao da je zaljubljen u Selmu pa je za njom patio pune četiri godine.

Priznala je da ovu pjesmu jako voli, ali da joj u početku nitko nije vjerovao da je pjesma posvećena njoj. Vlado nikad nije Selmi priznao da je zaljubljen u nju, već je za njom patio četiri godine.

– On se nikad nije izjasnio, samo me gledao – rekla je.

Izvor: 24sata.hr