Prvi gumeni bomboni nastali su 1920., a bili su tvrđi i prozirni

Gumeni bomboni rade se od želatine, zgušnjivača pristupačne cijene pa se često koristi u proizvodnji džemova, preljeva za salatu i slično, a izumio ih je Hans Riegel 1920. godine

Jedan od najomiljenijih slatkiša malih, ali i velikih svakako su gumeni bomboni, a izumio ih je njemački poduzetnik Hans Riegel još ranih 1920-ih. Najčešći su oni u obliku medvjedića, a prvi su bili tvrdi i prozirni. Danas gumene bombone možemo pronaći u raznim oblicima i okusima. Neki vole kisele, neki oni slađe, ali svi jednako uživaju u njima.

Rade se od želatine, zgušnjivača pristupačne cijene pa se često koristi u proizvodnji džemova, preljeva za salatu, čokolada, sireva, sladoleda, jogurta, pudinga i sličnih deserata, a nalazi se čak i u plastičnim bocama.

Po svom sastavu, želatina se radi od životinjskih otpadaka, primjerice kože, kosti i hrskavica. Riječ bombon dolazi od francuskog bon, a označava nešto dobro. Iako su fini, nisu baš najzdraviji, pa kad uživate u njima, nemojte pretjerivati, kao i općenito sa svim slatkim.

 

IZVOR: 24sata.hr