Pjesme 66. Zagrebačkog festivala objavljene na albumu

Zagrebački festival događaj je koji već više od šest desetljeća predstavlja centralno mjesto kreativne razmjene i oplemenjivanja domaće glazbene produkcije. 

Neno Belan, umjetnički direktor, u predgovoru ovom izdanju napisao je kako nastavljaju “svojevrsnu ulogu kreatora glazbenog kurikuluma domaćeg radijskog etera i daljnjeg definiranja hrvatske pop glazbe koja se po svemu može mjeriti sa svojim slovenskim, talijanskim i austrijskim susjedima.”

21 sjajna pjesma koja se nalazi na ovom izdanju predstavlja aktualnu domaću produkciju s naglaskom na mlade izvođače koji svojom glazbom i izvedbama pomiču granice i redefiniraju radijski eter. Album otvara Mia Dimšić s pjesmom “Ovaj grad”, a slijede Franka s pjesmom “Tajno”, “Sve osim nas” Antonele Dokokoja ima i najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg festivala (“O čemu pričamo”), “Baš kad mi ne treba” Pravila igre, vrhunska Kedžina balada “Srce mi umire za njom” i “Jutarnja frka” glazbene veteranke Zdenke Kovačiček.

Album su u Novoj ploči predstavili Neno Belan, umjetnički direktor Zagrebačkog festivala, Milan Majerović Stilinović, voditelj odnosa s javnošću HDS-a, i Nikolina Mazalin, kreativna direktorica Croatia Recordsa. Istaknuli su zadovoljstvo zajedničkom suradnjom naglasivši kako festival pod aktualnom umjetničkom direkcijom postiže sjajne rezultate i odlična je platforma za plasiranje pjesama u radijski eter. Predstavljanje su uveličali mnogi izvođači koji su izrazili zadovoljstvo što im je ukazana prilika da svoju kvalitetu pokažu pod svjetlima reflektora Zagrebačkog festivala: Franka, Mia, Fluentes, Emir Bukovica, Emina Arapović, Pravila igre, Igor Delač, a uz njih i medijski partneri i prijatelji.