Pazite što radite: Google Street View auti snimaju po Hrvatskoj

Hrvatska se u proteklih desetak godina dosta promijenila, pa su i u Googleu rekli da bi trebali opet poslati Street View automobile na naše ceste. Sljedećih mjeseci ponovno će fotografirati naše ulice

Googleovi Street View automobili ovog se proljeća vraćaju u Hrvatsku i sljedećih mjeseci ćemo ih viđati u mnogim gradovima i na cestama jer će ažurirati fotografije na Street View kartama diljem zemlje.

Street View je popularna značajka Google karata dostupna u više od 220 zemalja širom svijeta. Zahvaljujući njoj, korisnici mogu razgledavati različite ulice, ali i planirati putovanje prije negod dođemo na neko odredište. Dostupna je i u aplikacijama Google Earth i Google kartama za mobilne uređaje.

U Hrvatskoj je usluga Street View dostupan od 2012. godine i stalno se ažurira. Osim ulica i cesta, Google je fotografirao i pješačke zone hrvatskih gradova i drugih mjesta do kojih automobili nemaju pristup.

Tako se mogu razgledati i brojne povijesne znamenitosti kao što su Orlandov stup u Dubrovniku katedrala svetog Jakova u Šibeniku ili osječka Tvrđa, kao i prirodne ljepote poput Parka prirode Papuk.

Iz Googlea navode da su svjesni da se infrastruktura u gradovima, ali i među gradovima, s vremenom mijenja i razvija, kao i da ponekad prirodne katastrofe ostave svoj trag, pa fotografije treba redovito ažurirati. Nove fotografije pomoći će korisnicima da se još bolje orijentiraju i lakše planiraju putovanja.

Automobili na ceste kreću od četvrtka.

 

IZVOR: 24sata.hr