Nogometaši za obnovu crkve u Cigleni – svi se odazvali pozivu župnika Krešimira Žinića

U Cigleni je u nedjelju 12. rujna održan malonogometni turnir za obnovu tamošnje župne crkve Sv. Šimuna i Jude Tadeja.

Na turniru su nastupili veterani HNS – a, Humane zvijezde Hrvatske, Nogometna reprezentacija hrvatskih svećenika te veterani Ciglene, Bjelovara i Ždralova, a svoj turnir odigrali su i klinci iz NK Bjelovara, NK Mladosti Ždralovi, NK Bilogorca Veliko Trojstvo, NK Lasta iz Gudovca, NK Trnski Nova Rača i NK Sloga iz Bjelovara.

Sve njih je okupio i turnir organizirao župnik župne crkve Sv. Šimuna i Jude Tadeja Krešimir Žinić koji ove godine obilježava 25 godina svećeništva.

– Želio sam iskoristiti ovaj svoj jubilej da ga proslavim sa svojom obitelji, prijateljima i župljanima, ali i da iskoristim da se prikupi što više sredstava za obnovu župne crkve. Tako sam prošle nedjelje imao srebrnu misu, a za tu sam prigodu objavio svoju knjigu koju sam u cijelosti poklonio za obnovu crkve, a opet budući da sam cijeli svoj život involviran u nogomet i imam jako puno nogometnih prijatelja, profesionalnih nogometaša koji su ujedno i prekrasni ljudi, palo mi je na pamet da organiziram ovakav događaj za koji sam znao da će uspjeti jer sam stvarno okupio kremu, naravno veterane, jer profesionalci nastupaju danas za svoje klubove, ali čim su čuli tko ih zove i za koju svrhu se skupljaju sredstva odmah su rekli da nema problema – rekao je župnik Žinić.

Obnova crkve počela je prije tri mjeseca, a troškovi za njenu obnovu su visoki, pa je samo troškovnik za injektiranje da se riješi problem vlage u visini od 350 tisuća kuna – dodaje Žinić.

– To su ogromna sredstva i to se ne može napraviti bez dobrih ljudi, donatora i prijatelja – kazao je župnik Žinić.

Svi prisutni mogli su sudjelovati u bogatoj tomboli  od koje su prihodi išli za obnovu crkve, sponzor turnira bio je KTC koji je osigurao nekoliko poklon bonova u vrijednosti od 500 kuna u njihovoj poslovnici u Bjelovaru, a za dobru zabavu pobrinuo se Tamburaški sastav Ledina.

 

foto / Dražen Kocijan Kocka