Njemački cirkus zamijenio je životinje njihovim hologramima

Umjesto pravih slonova, lavova i drugih životinja njemački cirkus ‘Roncalli’ već dvije godine koristi njihove holograme, odnosno trodimenzionalne inačice slika kreiranih laserskim svjetlom

 

Njemački ‘Circus Roncalli’ zabavlja posjetitelje izložbama životinja, akrobacijama i cirkuskim umjetnostima od 1976. godine, ali posljednjih godina prešli su na moderne tehnike kako bi pokazali svoje jedinstvene talente.

U želji da podrže dobrobit životinja, cirkus je podržao odluku donesenu prije dvije godine da se umjesto pravih životinja koriste njihovi hologrami,a točnije trodimenzionalne inačice slika kreiranih laserskim svjetlima.

Cirkus je ovu odluku počeo provoditi već prije dvije godine, ali nedavno su se opet našli u središtu pozornosti.

Predstava se odvija kao i inače samo se umjesto pravih životinja pojavljuju 3D hologrami i projekcije.

– Odradili smo dobar posao. Napravili smo holografski krug jer je u cirkusu pozornica okrugla – Bernhard Paul,  osnivač i direktor cirkusa i dodao kako je prelazak na digitalne životinje dobro prihvaćen i od posjetitelja širom svijeta.

Hologrami se stvaraju pomoću laserskih zraka jer su njihova svjetla iste veličine, vibriraju istovremeno i savijaju se na isti način.

Sve više zooloških vrtova i cirkusa mijenja staru uhodanu praksu i sistem rada sa životinjama, uključujući Irsku, Italiju i Indiju, piše IFL Science.

 

IZVOR: 24sata.hr