Neumorni Prljavci razbacali se na bini, Bodalec dobio grudnjak

Bend je započeo koncert pjesmom ‘Sve je lako kad si mlad’. Iz topova su letjeli konfeti, plamen je sukljao iz baklji, a Mladen je zaželio da se svi dobro zabave i dočaraju koncert s Trga koji je bio prije 30 godina
Prošle godine imali su spektakularni nastup na stadionu u Kranjčevićevoj, a publiku je Prljavo kazalište oduševilo i ovoga puta u zagrebačkoj Areni. Dva sata prije koncerta kojim obilježavaju 30 godina od nastupa na Trgu bana Josipa Jelačića, oko Arene su bile kolone motorista, a prava gužva nastala je sat prije nastupa.

Zagreb: Koncert Prljavog kazališta povodom 30. godišnjice velikog koncerta na glavnom Trgu | Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Kolaps je bio na Jadranskom mostu i zaista je na trenutak sve stalo. Do Arene se nije moglo doći pa je dio obožavatelja koji su išli taksijem, jednostavno odustalo, izašli su i do odredišta krenuli pješke. Ali, nisu se ni najmanje bunili. Ipak idu na Prljavce.

Na koncert je došla predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, ali i Jacques Houdek koji je sjeo u novinarsku tribinu sa svojom ekipom. Publika je zviždala Prljavcima da krenu svirati, a Jacques je mislio da njega pozdravljaju pa im je mahao.

Na pozornicu se bend popeo oko 21 sat nakon što je krenulo odbrojavanje 10, 9, 8… Publika je bila na nogama, svi su vikali, a bend je onda zasvirao taktove pjesme ‘Sve je lako kad si mlad’ što je bacilo Arenu u trans. Kad je završila prva pjesma, Mladen Bodalec (60) pozdravio je publiku i zaželio da se svi dobro zabave. Iz topova su letjeli konfeti, plamen je sukljao iz baklji.

– Većina vas je s nama bila na Trgu. Dijelili smo ljubav. Želimo dočarati taj dan – rekao je Bodalec. Na tribinama je bilo dosta starijih koji su, kaže Mladen, bili s njima i na zagrebačkom Trgu prije 30 godina.

– Na parteru su mladi i ta mladost divlja. Danas je lako od svega poludjeti. Ja ludim od klimatskih promjena, Jajo od kompjutera, a najgore je kad poludiš od ljubavi – zaključio je Bodalec. Pozvao je djevojke da zapjevaju s njima, a onda je i muškarcima rekao da učine isto. U najvećoj euforiji, Mladenu je na pozornicu doletio i crveni grudnjak.

Zagreb: Koncert Prljavog kazališta povodom 30. godišnjice velikog koncerta na glavnom Trgu | Autor: Josip Regovic/PIXSELL

‘Kao ja da poludiš’, ‘Kiše jesenje’, ‘Pisma ljubavna’, ‘Korak po korak’, ‘Marina’, ‘Mi plešemo’ bile su samo neke od pjesama kojima su Prljavci zagrijali Arenu. Nastupaju još sutra (u subotu) i ne sumnjamo kako će napraviti pravi spektakl.

Izvor: 24sata.hr