Mladi opet slušaju rap: Vojko V, Stoka i ekipa razgalili publiku…

Dvodnevni zimski hip hop festival Drito iz Tvornice po četvrti je put pokazao najbolje što regionalna hip hop scena nudi, ali ove godine i prvi put doveo gosta sa Zapada, njemačkog repera Gzuza (30). Pred punom dvoranom nastupili su i Marin Ivanović Stoka (38), Krešo Bengalka (33), Vojko V (34), Krankšvester, High 5 te mnogi drugi, a dobrih rima nije nedostajalo.

 

Splitski predstavnici Krešo Bengalka i Vojko V, u petak i subotu su izazvali ponajveće oduševljenje među okupljenima, pri čemu je Vojko još jednom pokazao da je trenutačno ‘najvruća roba’ kad je domaći rep u pitanju. Hitove poput ‘Kako to’, ‘Ne može’ i ‘Zovi čovika’ pjevaju svi, a splitski glazbenik se potpuno udomaćio u eterima. Baš kao što se i hip hop festival udomaćio u Tvornici kulture.

Cijeli festival počeo je spontano, a odvija se svake godine u siječnju, iako organizatori uglavnom ‘bježe’ od tog termina. Praznina koncertne ponude na početku godine se činila kao pravi trenutak za Drito iz Tvornice. Nakon odličnih reakcija i pune dvorane prve godine, pala je odluka da napravimo dvodnevno događanje, koje će okupljati najjača regionalna hip hop imena – pojašnjava organizator Zvonimir Pušić.

Mladi ponovno vole i rado slušaju ovaj američki glazbeni žanr, kod nas populariziran 90-ih godina, pa se čini da za festival definitivno ‘nema zime’, neovisno o mjesecu u kojem se odvija.

izvor: 24sata.hr