MIRZA SELIMOVIĆ – KO TE PAMTI

MIRZA SELIMOVIĆ – KO TE PAMTI
ŽIVOTOPIS
Mirza Selimović je rođen 23.11.1990. godine u Tuzli. Odrastao u Srebreniku gdje je završio srednju školu – Opću gimnaziju. Nakon srednje škole, upisuje fakultet u Tuzli RGGF (građevinski odsjek).

Još od malih nogu roditelji su primijetili njegov izražen smisao za muziku i pjevanje te su ga podržavali u tome.
Najveći uspjeh dostiže pobjedom u show-u ”Zvezde Granda” u sezoni 2013/14 i danas snima za Grand produkciju. Ubrzo nakon pobjede izdaje dvije nove pjesme pod nazivima ”Sto kafana” i ”Nema srećnog kraja”, koje su vrlo brzo postale slušane. Krajem 2014. godine izdaje album prvijenac sa pod nazivom “Nema srećnog kraja”. Saradnici na albumu su neka od najznačajnijih imena pop scene (Hari Varešanović, Dragan Brajović, Amil Lojo…)Nakon prvog albuma, Mirza izdaje i dvije nove pjesme pod nazivom “Ne dolazi u snove”, a zatim i “Boliš me” koje brzo nalaze put do publike i postaju jedne od najslušaniji domaćih pop pjesama. Takođe, ove dvije pjesme čiji tekst potpisuje Dragan Brajović Braja, a muziku Sale iz Tropico benda, brzo su gurnule Mirzu među jedne od traženijih pjevača i otvorile mu put ka još većem uspjehu.Nakon toga, u novembru 2016. godine, prvi put surađuje sa Banetom Opačićem i izdaje pjesmu “Imaš me”, koja nadmašuje sva očekivanja i nakon godinu dana broji više od 25 miliona pregleda. Sigurno da je ova pjesma puno toga promijenila u Mirzinoj karijeri, a nakon toga postao je i jedan od “ljubimaca” odličnog tekstopisca, Opačića. Ubrzo slijedi i nova saradnja i pjesma “Hiljadu ruža” sa spotom snimanim u Mirzinom rodnom gradu, Srebreniku, kojim je Vedad Jašarević odlično predstavio sve ljepote ovog malog kraja.Mirza u 2017. godini ponovo ostvaruje saradnju sa Brajom i na ljeto izlazi pjesma u bržem ritmu praćena prelijepim spotom snimanim u Budvi, a nakon toga slijedi hit duet i možda jedan od najvećih uspona u njegovoj karijeri. Ivana Selakov dolazi na ideju da preradi pjesmu “Da se opet rodim”, koju potpisuje Pera Stokanović, te da u potpuno novom aranžmanu oživi ovu numeru, te upućuje poziv Mirzi da “ukrste” glasove u duetu. Bio je ovo potpuni pogodak, a pjesma sa novim pop aranžmanom odlično prolazi i kod publike.

Mirza trenutno priprema i drugi studijski album, koji treba izaći krajem 2018. godine, a svojim fanovima kao naredne pjesme najavljuje “Mjesto zločina” i “Odustanem” koju ponovo potpisuje Bane Opačić.

IZVOR: https://web.facebook.com/pg/mirzaselimovic.official/about/?ref=page_internal