Kazalište u dvorištu? Može! Najmlađe nasmijali unatoč hladnoći i životu u prikolici

Podijelili su medalje za najhrabriju djecu iz Majskih Poljana. Okupljenim mališanima obratila se glumica Petra Radin. ‘Iako je ozbiljna situacija, vi i dalje imate osmijeh na licu. Pljesak za hrabre, za heroje’, rekla je

Redatelj Mario Kovač (45) i Teatar Naranča zabavili su u nedjelju mališane u dvorani Brezovica u Sisku. Predstava ‘Vitez željeznog srca’ izmamila im je osmijeh unatoč hladnoći i životu u prikolici i van obiteljskog doma.

– Kazalište prestane biti subvencionirana dosada i pretvori se u živu umjetnost čim se makne iz kazališnih dvorana među ljude! Igramo gdje god ima djece, ne trebaju nam ni dvorane ni pozornice – komentirao je Kovač.

Posjetili su i djecu iz Majskih Poljana. Svima su podijelili medalje za hrabrost. Okupljenim mališanima obratila se glumica Petra Radin (43).

Zatim im je pročitala što piše na medaljama: ‘Obećaj da ćeš zauvijek zapamtiti: hrabriji si nego što vjeruješ da jesi. Jači si nego što izgledaš i pametniji nego što misliš’. Citat je to omiljenog dječjeg lika, medvjedića Winnieja Pooha.
– Na stotine ljudi nam se javlja i donira sitnice za klince s Banije (slatkiše, knjige, slikovnice…), ali moj osobni favorit je mala, samozatajna firma iz Sesveta koja je osmislila i tiskala ove medalje koje će dobiti svako dijete koje sretnemo – rekao je Mario.
IZVOR: 24sata.hr