Kakva sreća! Čovjek iz Kalifornije pogodio sve brojeve i osvojio 700 milijuna dolara

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sretnik iz Kalifornije uplatio je listić američke lutrije Powerball, pogodio je točno svih šest brojeva i osvojio 699,8 milijuna dolara, prenosi USA Today.

 

– Kalifornijo imamo pobjednika! Čestitke našem sretnom dobitniku iz Morro Baya koji je pogodio svih šest brojeva i osvojio 699,8 milijuna dolara u izvlačenju u ponedjeljak. Zahvaljujemo svim igračima na sudjelovanju – napisali su iz Powerballa na Twitteru.

Dobitni brojevi bili su 12, 22, 54, 66, 69, a dopunski broj je bio 25. Power Play broj bio je 2.

Šanse za osvajanje glavnog dobitka bile su tek 1 naprema 292,2 milijuna što bi značilo da imate veću šansu pronaći biser u školjci ili da vas pogodi munja. Također, imate dvostruko veće šanse da vas ubije aparat za grickalice i napitke nego da osvojite ovakav dobitak.

Ovo je sedma najveća nagrada ikad u povijesti američke lutrije.

Sretni dobitnik ima opciju odabrati dvije vrste isplate dobitka. Prva je da mu se kroz period od 29 godina isplaćuju godišnje rate, a druga je da odmah uzme 496 milijuna dolara, a sve to još, naravno, dodatno podliježe i porezima.

Američka Powerball lutrija slična je Eurojackpotu u EU, a igra se u 45 američkih saveznih država uključujući i Washington D.C., Djevičanske otoke i Puerto Rico.

 

 

IZVOR: 24sata.hr