Josipa Mamić iz Bjelovara bitni je dio uspjeha hrvatske rukometne reprezentacije

Ljevoruka napadačica svoje najbolje igre pružila je na Europskom prvenstvu kad je najviše trebalo, i sa svojim suigračicama došla do prigode da se bori za medalju

BJELOVAR Ženska rukometna reprezentacija ispisala je povijest na Europskom prvenstva u Danskoj, a s reprezentacijom povijest je ispisala i Josipa Mamić, ljevoruka rukometašica ŽRK Bjelovara koja je u utakmici za polufinale protiv Njemačke bila briljantna.

NEMA TAJNI NAŠEG USPJEHA

Za euforiju koja je zahvatila hrvatski sportski svijet velikim dijelom »kriva« je i Josipa. Naime, osim što je postala stožerna reprezentativka i što je u odlučujućoj utakmici za prolaz u polufinale Europskog rukometnog prvenstva na parketu provela svih 60 minuta, simpatična Josipa je Njemicama postigla i tri pogotka. Njenoj rukometnoj genijalnosti nije mogao odoljeti ni izbornik Šoštarić koji je prepoznao njenu brzinu, eksplozivnost, ali prije svega njen sjajni repertoar šuteva koje ni njemačka vratarka Eckerle nije mogla zaustaviti.

– Malo nas je trema zakočila u početnim minutama utakmice, ali ubrzo smo došle sebi i zaigrale onako kako znamo. U našem uspjehu nama nikakve tajne. Osmjeh, veselje i velika ljubav prema rukometu. To su naše vodilje – neopisivo vesela nakon utakmice kazala je sjajna Josipa koja tada ni sama nije bila svjesna što je zajedno sa svojim suigračicama napravila.

Međutim, još prije Šoštarića rukometnu kvalitetu Josipe Mamić prepoznao je Hrvoje Cikoja, trener ŽRK Bjelovara koji je zajedno s tadašnjim predsjednikom Milanom Matekovićem sadašnju bjelovarsku reprezentativku doveo u ŽRK Bjelovar.

ZNAMO DA JOSIPA ŽIVI RUKOMET

– Josipa je s nama već treću sezonu. Prilikom dolaska u ŽRK Bjelovar imala je tešku povredu koljena i malo tko je vjerovao da će ubrzo postati reprezentativka. Nas u ŽRK Bjelovaru to nije iznenadilo jer znamo da Josipa živi rukomet, da je istinska sportašica i da je od jutra do mraka u treningu – rekao je trener Cikoja koji će tek nakon europskog prvenstva imati velikih glavobolja zbog Josipe Mamić. Naime, Josipa do sada nije imala nekih značajnijih rukometnih ponuda, no, za očekivati je kako će nakon europskog prvenstva biti zatrpana razno raznim ponudama, prije svih onih rukometnih i to iz jakih inozemnih klubova.

 

IZVOR: zvono.eu