John ima Downov sindrom, a s tatom vodi jako uspješan biznis

Amerikanac Mark Cronin sa sinom Johnom (22) koji ima sindrom Down, pokrenuo je tvrtku za prodaju čarapa. Sami proizvode čarape s oko 1500 različitih uzoraka. Kažu da vole raditi skupa jer se super zabavljaju.
Cijeli život nosim neobične, šarene i pomalo lude čarape. To mi je jako zabavno, šareno i dozvoljava mi da budem prirodan i svoj, priča John Cronin (22) iz New Yorka, Amerikanac koji ima Downov sindrom. Ipak, kako sam kaže, to ga stanje nikada nije sputavalo u životu. Ostvario je svoj veliki san kada je 2016. s tatom Markom pokrenuo biznis – online trgovinu za prodaju čarapa ‘Johnove lude čarape’. Poduzetni tata i sin samo u prvoj godini od prodaje su zaradili 1,5 milijuna američkih dolara, a kupci u njihovoj online trgovini mogu birati između čak 1500 različitih uzoraka čarapa.
Najprodavanije su one čijom se ilustracijom podiže svjesnost o sindromu Down. Tvrtka nudi dostavu istog dana nakon kupnje, kao i izradu personaliziranih modela čarapa, s dizajnom po želji kupca. Također, u Markovoj i Johnovoj tvrtki, od 15 stalnih zaposlenika, njih deset, baš kao i John, imaju neku zdravstvenu poteškoću.  – Željeli smo pokazati što će se dogoditi ako nekome date priliku. Ovi ljudi su odlični radnici. Uzbuđeni su što su ovdje i žele biti ovdje. Volimo što rade za nas, ne zato što su dobri ljudi, već zato što to pomaže našem poslovanju, a i oni istovremeno uživaju – kaže Johnov tata Mark.
Pet posto sredstava od ukupne zarade doniraju za Paraolimpijske igre jer je i John paraolimpijac. Ovaj duo u posljednje je tri godine stekao veliku popularnost. Zahvaljujući zajedničkim šaljivim videima koje objavljuju na društvenim mrežama, John i Mark u kratko su vrijeme osvojili simpatije i srca publike. – Smatram da je posao roditelja pomagati svojoj djeci, osamostaliti ih i vidjeti što sve mogu postići. Ovo je bio Johnov san i odmah sam znao da će to biti nešto uistinu vrijedno – zaključuje Mark.

Izvor: 24sata.hr