Izravna veza: Od 1. srpnja iz Bjelovara vlakom sve do Splita

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Bjelovar će od 1. srpnja ove godine prvi put biti izravno povezan željezničkom linijom s Jadranom, ta će linija voziti sve do 27. kolovoza, a djeca i učenici osnovnih i srednjih škola moći će putovati besplatno

 

Bjelovarsko-bilogorska županija i župan Marko Marušić uspjeli su o tome postići dogovor s HŽ Putničkim prijevozom, izvijestila je u srijedu Bjelovarsko-bilogorska županija.

Sezonski turistički vlak vozit će jednom dnevno na relaciji Osijek-Virovitica-Bjelovar-Zagreb-Split. Iz Osijeka će polaziti u 20 sati, u Bjelovaru će biti u 23.35 sati, a na krajnjem odredištu u Splitu trebao bi stići u 8.42 sata.

Povratak iz Splita se planira svakog dana u 22.06 sati, u Bjelovar bi vlak stigao u 8.11 sati, a u Osijek u 11.36 sati.

Ta će linija voziti sve do 27. kolovoza, a djeca i učenici osnovnih i srednjih škola moći će putovati besplatno, sukladno Zaključku Vlade o pilot-projektu besplatnog javnog željezničkog prijevoza koji je na snazi do kraja ove godine.

Taj projekt obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta školovanja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja u 2. razredu redovnih vlakova, navodi Županija.

„Izravna željeznička linija kojom će Bjelovar prvi put biti povezan s Jadranom rezultat je naših napora i razgovora koje smo započeli prošle jeseni. Iznimno smo zadovoljni postignutim dogovorom s HŽ Putničkim prijevozom i smatramo to važnim napretkom u prometnom povezivanju Bjelovara s ostalim dijelovima Hrvatske“, istaknuo je župan Marušić, navodi Županija.

 

IZVOR: 24sata.hr