Gobac o zgodama s Dvornikom: ‘Ellu smo čuvali na tulumima’

Davor Gobac se rado sjeti ludiranja s Dinom Dvornikom koji bi danas slavio 55. rođendan
Jednom smo veseli, usred noći, došli k meni doma. Dino je ugledao bočicu sa žutom tekućinom, uzviknuo: ‘Cedevita’ i popio naiskap, prisjetio se Davor Gobac (55). Frontmen Psihomodo popa nije stigao prijatelju reći da to ne pije jer u bočici nije bila Cedevita nego je on, prije nego što su izašli, oprao kistove. Tad sam puno slikao i zapravo je unutra bila žuta boja. Dino je brzo sve povratio – kaže Gobac.
Estrada i danas rado prepričava njihove zafrkancije na Porinima, Dorama, ali i privatnim tulumima. Bili su pravi dvojac, duhoviti i beskrajno šarmantni. – Sjećam se i 90-ih, kad smo u nekome malom crnom autu slušali Nirvanu. Bio je rat, a Nirvana naš omiljeni bend. ‘U, jebote, dobar bend’, zaključio je tad Dino. Zvučao je tako ozbiljno, kao da ih prvi put u životu sluša – prisjetio se Gobac.
Dino Dvornik i Davor Gobac | Autor: Sinisa Hancic/PIXSELL
Kad je Dino postao otac, nerijetko su baš njih dvojica čuvali njegovu Ellu. Dino je jednom sam čuvao kćer, no došao je Gobac i nagovorio ga da svi troje odu na tulum na Ribnjak. Danijela je, kad je došla doma, izbezumljeno nazivala po gradu i doznala gdje su joj odveli kćer. – Kad je došla tamo, ušla je u spavaću sobu i našla nas kako smo zaspali na bračnom krevetu, a Ella je puzala po sobi. Danijela se počela derati na nas, a Dino joj je odgovorio: ‘Išli smo je uspavljivati pa smo mi zaspali’ – kaže Gobac.
Da je živ, njegov prijatelj bi danas slavio 55. rođendan. Mnogo je bilo, priča Gobac, rođendana koje su zajedno slavili. Provodili su se tako dobro da su, dodaje, imali osjećaj kao da je svaki dan nečiji rođendan. Dore, Porini i razna druga estradna okupljanja bez njih dvojice bila su dosadna. Primjerice, 1997., samo tri godine nakon prvog Porina, Dino Dvornik je obilježio dodjelu u Opatiji. Pokojni pjevač je s balkona hotela mokrio po gostima koji su sjedili na terasi kafića. Gobac je bio blizu. Na dodjelu je došao kao prezenter, ali nije izgovorio tekst koji su mu napisali scenaristi, nego je majci u izravnom prijenosu poručio kako može biti sigurna da neće napraviti nikakvu nepodopštinu jer je smješten u sobi s Dinom.
Zajedničke pustolovine Gobac je prepričao u tekstu za nedovršenu Dinovu pjesmu. Dvornik je prije smrti snimio refren za pjesmu “Sretna Nova godina”, a Gobac je završio. Taj je duet na njegovu posljednjem albumu “Pandorina kutija”. I to je, uz “Maradonu” s Jinxima, jedini duet koji je Gobac snimio unatoč brojnim ponudama. Roker se prisjetio i jedne njihove turneje. Trajala je pet dana, a šest noći nisu spavali. Završili su u bolnici na infuziji, a najgore je prošla ekipa iz benda, koja je bila prisiljena na pozornicu izaći bez njih. Bubnjar Tigran glumio je Dvornika i pjevao. – Sad su skupa gore, s Davidom Bowiejem, Ramonesima… Bio je najbolji čovjek na svijetu. Sve ih pozdravljamo – rekao je Gobac na Aj Cha festivalu.
Izvor: 24sata.hr