Bajaga: Nije problem turbofolk, već to što nema puno onih koji rade dobru muziku

BAJAGA i Instruktori napokon stižu u Zagreb, gdje će 2. ožujka održati svoj prvi samostalni koncert. Zagrebačka Arena jedna je od destinacija njihove turneje, koja traje već pet mjeseci.

Momčilo Bajagić u razgovoru nam je otkrio da će zasvirati četiri ili pet pjesama s novog albuma “U sali lom” te najveće hitove iz svoje 35-godišnje karijere.

“Mi smo naš prvi koncert imali u Kulušiću. Stjecajem okolnosti je tako ispalo, a ovdje imam puno prijatelja, imao sam puno dobrih koncerata, prijatelja glazbenika poput Davora Rodika, Bareta i Maksa iz Ljetnog kina…”, odgovorio nam je na pitanje na što ga Zagreb asocira.

Prepričao nam je da su u to vrijeme pod imenom Bajaga (ex Riblja čorba) i bend spremali koncert u Beogradu, no Dražen Vrdoljak stigao je u srpsku prijestolnicu, čuo ih kako sviraju i predložio im da se prije Beograda okušaju u Zagrebu.

“Bilo je oko 250 ljudi u sali u koju stane 500 ljudi, ali je bio dobar koncert”, prisjetio se.

Kad je riječ o šestogodišnjoj pauzi koja se dogodila između albuma “Pozitivna geografija” i “U sali lom”, naš sugovornik zaključuje da je to potpuno normalno za bendove koji puno sviraju poput njih.

“U početku mi je lakše svirati stare pjesme nego nove, ali nakon pet ili šest koncerata svaka nađe svoje mjesto u programu”, priznaje.

Iza njega je 35 godina karijere s Instruktorima te šest godina u Ribljoj čorbi, a uvjerava nas da pamti samo lijepe stvari.