Profesor je oduševljen: Uvijek nadbrojani, nikad nadjačani!

Osvojio je treće mjesto u Adelbodenu, prvo u Yuzawi Naebi, a sada je dodao i drugo mjesto u Hinterstoderu. Na početku sezone nismo mogli niti sanjati da ćemo imati skijaša u borbi za Mali kristalni globus…

I opet imamo to postolje po treći put ove sezone! Nakon trećeg i prvog mjesta, Filip Zubčić u svoju vitrinu je smjestio i drugo mjesto kako bi popunio sve pozicije. Ali nadamo se da tu nije kraj punjenja vitrine.

Fantastičnom prvom vožnjom osigurao si je prednost u drugoj vožnji nad konkurencijom, a onda je briljantnom izvedbom uzeo drugo mjesto i ušao u mrtvu trku za Mali kristalni globus u veleslalomu. Slovenac Žan Kranjec je kiksao i prepustio prvo mjesto u poretku Henriku Kristoffersenu, a Zubo za Norvežaninom zaostaje samo 26 bodova.

Do kraja sezone preostale su još dvije utrke. Idući tjedan, 14. ožujka, veleslalomaši voze utrku u Kranjskoj Gori, a završni je obračun na finalu – nažalost, bez navijača zbog korona virusa – 21. ožujka u Cortini d’Ampezzo.

Oduševljen je bio i profesor koji je opet bio tu uz Filipa, kao i u Japanu kada je osvojio prvo mjesto.
– Uvijek nadbrojani, nikad nadjačani. Zubo ante portas – napisao je Ivica Kostelić na Facebooku. 

Zubčić je u Svjetskom Kupu debitirao 2014. godine, probijao si godinama do samog vrha, a ove godine je napokon sve sjelo na svoje mjesto. Godinama je već među najspremnijim skijašima, a falila je samo ta tanka nit koja će mu donijeti potrebno samopouzdanje. Ovu sezonu je i uhvatio tu nit, a sada izgleda nezaustavljivo.

Osvojio je treće mjesto u Adelbodenu, prvo u Yuzawi Naebi, a sada je dodao i drugo mjesto u Hinterstoderu. Na početku sezone nismo mogli niti sanjati da ćemo imati skijaša u borbi za Globus, ali Filip je marljivo radio i vjerovao. Sve je sjelo na svoje mjesto, a onda to tako izgleda na stazi. Nezaustavljiv i sjajan.
Posljednji Mali kristalni globus za Hrvatsku osvojio je Ivica Kostelić 2013. godine u super kombinaciji, a sada nam se, nakon pet godina čekanja, opet otvorila ta prilika i to u veleslalomu.

IZVOR: 24sata.hr