NEVIĐENA NESREĆA U PULI! Izgradili brod i taman kad su ga trebali predati vlasniku – pao je i ‘razbio’ se: ‘Oprostite, ne mogu ni pričati…’

Prema neslužbenim informacijama, brod je pao jer je jedna sajla pukla tijekom dizanja plovila

U Puli se u ponedjeljak dogodila neviđena nesreća. Naime, kako piše Glas Istre, s travel lifta u luci pao je najnoviji brod izgrađen u pulskom brodogradilištu Tehnomont koji je taman trebao biti otpremljen vlasniku. Radi se o ribarici građenoj u Tehnomontu za irskog vlasnika.

“Dogodilo se što se dogodilo. Srećom, nitko nije nastradao. Brod je bio položen na Avangardovom navozu, dakle odgovornost je njihova. No, svi smo jednako žalosni zbog nemilog događaja. Oprostite, ne mogu ni pričati”, rekla je potreseno za Glas Istre Gordana Deranja, direktorica Tehnomonta.

Neslužbene informacije kažu da je brod pao jer je jedna sajla pukla tijekom dizanja plovila. Dok su novinari pisali tekst o neviđenoj nesreći u Puli, brod još nije bio izvučen. U blizini nije bilo ispravne dizalice, a dizalica Divić je izvan funkcije.

Prije tri godine u Dublinu je potpisan ugovor za gradnju dvije ribarice od 26 metara za naručitelje iz Irske. To su ribarski brodovi dužine 26 i širine 7,6 metara čija je ukupna snaga motora 420 kW. Riječ je o brodovima opremljenima za kočarenje, skladištenje i smrzavanje ribe, piše Glas Istre.

IZVOR: net.hr