Nadstrešnica u Kašini plaćena 150 tisuća kuna još će se nadograditi, otkriveno koliko će to koštati

Zagreb je objavio poziv na dostavu ponuda za radove proširenja čija je procijenjena vrijednost 81.250 kuna s PDV-om

Grad Zagreb ranije je izdvojio 150 tisuća kuna s PDV-om za nadstrešnicu pozornice Mjesnog odbora u Kašini, a sada će se potrošiti još više od 81 tisuće kuna na nadogradnju. 

Mjesni odbor u Kašini vodi Miljenko Bertović, član Bandićeve Stranke rada i solidarnosti. Nadstrešnica površine 38 kvadrata postavljena je na postojeću betonsku pozornicu. Preračunato, riječ je o gotovo četiri tisuće kuna po kvadratu lima, tek 2800 kuna po kvadratu jeftinije od kvadrata stana iz programa Poticane stanogradnje. Kako javlja emisija Strah od slobode s Radija Student, Grad Zagreb je objavio poziv na dostavu ponuda za radove proširenja iste te nadstrešnice čija je procijenjena vrijednost 81.250 kuna s PDV-om.

– Odlučeno je da pozornica mora biti pokrivena u cijelosti te da se krene u drugu fazu radova, odnosno doprojektiranje te proširenje i natkrivanje svih 60 m2 vanjske pozornice u cijelosti. Hoće li netko odgovarati za ovaj skupi promašaj ne znamo, ali uvjereni smo da je ova investicija prijeko potrebna stanovnicima Kašine čije su kuće teško stradale u potresu prošlog ožujka – pišu iz Straha od slobode.

Miljenko Bertović ranije za 24sata nije znao reći je li već početni trošak bio opravdan.  – Gledajte, ne mogu reći je li to opravdano ili ne. Nisam nadležan i nisam radio troškovnik. Nisam kompetentan. Treba vidjeti kod drugog, tko je radio i tko je radio taj troškovnik. Mi smo kao Mjesni odbor predložili i Grad je prihvatio – kazao je tada Bertović. 

IZVOR: vecernji.hr