Jubilarna predstava: Vještica na operi u zagrebačkom HNK

U predstavi su nastupali kao Vještica Hillary Dora Lipovčan, kao Maria Bellacanta Gorana Biondić Ruško, Marija Kuhar Šoša, kao Vili Kristijan Potočki, Kazuhiro Tamari

Prije osam godina prvi put je u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu izvedeno djelo Petera Lunda ‘Vještica Hillary ide u operu’. Danas će u foyeru kazališta biti stota izvedba (11 sati).

U ovom djelu vještica Hillary neprestano “visi” na internetu i sudjeluje u raznim virtualnim aktivnostima. Jednog dana na nagradnoj igri osvoji ulaznice za operu, no ona ne zna što je to. U Priručniku za vještice ode potražiti odgovor. I pronašla ga je. U njemu piše kako je “opera kazalište u kojem se pjeva”.

– Kazalište zaigra čovjeka, a igra je božanstvena aktivnost našeg duha. Opera pjeva priče o ljubavi, a ljubav je spontana igra – najavio je predstavu redatelj Ivan Leo Lemo.

Hillary se u priči vrlo brzo zaljubila u operu. Prvo je svojim moćima teleportirala u svoje odaje opernu pjevačicu Mariju Ballacantu. Ona joj otpjeva nekoliko arija i vještica se oduševi Kada je došla na operu i sjela u gledalište, mislila je da nema bolje i čarobnije stvari na svijetu.

– Predstava mi je dobra je govori o današnji tinejdžerima koji su stalno na internetu. ne znaju što je opera, ali ni puno drugih riječi – komentar je jednog dvanaestogodišnjaka.

U predstavi su nastupali kao Vještica Hillary Dora Lipovčan, kao Maria Bellacanta Gorana Biondić Ruško, Marija Kuhar Šoša, kao Vili Kristijan Potočki, Kazuhiro Tamari.

Izvor: 24sata.hr