Super trik: Efekt drvenog poda postigla je s kavom i markerom

Nakon što su joj ponudili cijenu od 1700 kuna za stavljanje novog poda u kući, Nova Burke iz Ontarija u Kanadi odlučila je to učiniti sama s puno manje novca

Nova (54) koja radi kao čistačica, odlučila je upotrijebiti kućanske predmete kako bi postigla efekt drva na svojim starim pločicama. Na tu ideju je došla tijekom karantene.

Koristeći instant kavu i trajni marker za crtanje linija kako bi pod izgledao što realnije, potpuno je transformirala prostor.

– Sjetila sam se da sam u jednom trenutku koristila instant kavu na nekom namještaju, pa sam pomislila zašto je ne bih isprobala na podu. Pretpostavila sam da će se trajni marker vidjeti kroz mrlje od kave, a pri ruci sam imala dvije limenke prozirnog sjaja u spreju, pa sam odlučila to pokušati. Obavezno sam usisala prije nanošenja mrlja od kave i provjeravala sam nakon svake primjene da u njoj nema komadića niti dlačica. Napravila sam dva sloja mrlja od kave, a zatim sam stavila dva prozirna sloja, što je ukupno trajalo oko 10 sati, uključujući i vrijeme sušenja. Kako bih napravila i drvene rupice u podu, napunila sam ih kavom, a zatim sam stavila prozirni sloj. Najduži dio je bio povlačenje linija i čekanje da se mrlje osuše, ali zadovoljna sam rezultatom i sada ćemo odraditi cijeli kat – rekla je Nova.

Umjesto 1700 kuna koje je trebala platiti za postavljanje novog poda, ona je uštedjela 1470 kuna, a sav posao je obavila sama.

Otkako je svoju inovativnu ideju podijelila na Facebooku, njezina je objava ‘eksplodirala’. Mnogi su oduševljeno komentirali kako je njezine ideja vrhunska i kako je super uštedjela novac.

Neki od komentara bili su: ‘Izgleda fantastično, kakva dobra ideja’, ‘Nikad ne bih pomislila to napraviti. Izgleda prekrasno i mogu samo zamisliti koliko vam je novca to uštedjelo. Odličan posao’, piše Mirror.

 

IZVOR: 24sata.hr