Odlični trikovi s aluminijskom folijom: Za glačanje, čišćenje…

Aluminijske folije koriste se za zamatanje hrane, održavanje njihove topline, zadržavanje topline zidova i općenito su odlično rješenje u ‘milijun’ kućanskih situacija

Aluminijska folija odličan je izum koji ljudi nedovoljno koriste. Naime, osim za pakiranje hrane ona se može koristiti i u raznim drugim situacijama, odnosno kao zamjena za druge predmete.

 

Trikovi s aluminijskom folijom koji će vam uvijek biti od koristi:

  • Listove folije smotajte u kugle i ubacite dvije do tri u bubanj prije pranja rublja. One će izazvati više okretanja odjeće, zbog čega će postati mekša. Isti trik možete koristiti i u sušilici rublja, a folija je odličan saveznik rublja jer ga oslobađa statičkog elektriciteta.

 

  • Izgužvajte kuglicu aluminijske folije i ona može poslužiti za ribanje lonaca i posuđa umjesto žice

 

  • Alu-folija čisti srebrninu prema sljedećem receptu: U zdjelu stavite foliju na dno, nasipajte vodi i dodajte malu žlicu soli te stavite srebrne predmete unutra. Ostavite da se namače desetak minuta i obrišite suhom krpom.

 

  • Za efikasnije glačanje postavite foliju između navlake i daske za glačanje – folija će reflektirati toplinu i glačanje će biti kraće, a uštedjet ćete energiju.

 

  • Za oštrenje škara list folije treba nekoliko puta preklopiti da bi bio ravan te naprosto rezati foliju škarama.

 

 

IZVOR: 24sata.hr