Kako pročistiti organizam

Vjerojatno još osjećate posljedice zimske hrane u svojim koracima, teškoćama pri dizanju i sjedanju u stolac ili na kauč, krajnje je vrijeme za promjene

Ako ste prepunin zimske hrane i teško vam je hodati, ne možete baš sjesti, a bogami ni dignuti se, vrijeme je da malo pročistite organizam.

Detoksikacija ne mora biti komplicirana i mučna, dovoljno je, primjerice, započeti dan čašom tople vode s limunom. Ovaj će spoj pokrenuti organizam, stimulirati jetru na brže izbacivanje toksina i olakšati pražnjenje crijeva.

Aktivni ugljen neka bude pri ruci kao pripravak koji upija štetne tvari iz probavnog sustava. U manjim je dozama ljekovit i neškodljiv, pa se ipak treba posavjetovati s liječnikom u slučaju da ga poželite više koristiti.

Sljedeća stvar koja se mora naći na vašem meniju su probiotici koji će lakše eliminirati otrova iz tijela i smanjiti razine toksina u crijevima.

U prehranu obavezno ubacite začine poput đumbira, kajenske paprike, cimeta i kurkume koji će dobro očistiti vaša crijeva i pomoći jetri u izbacivanju toksina.

Ako uz sve to izbjegavate visokoprocesiranu hranu, naročito onu u konzervama i velikim pakiranjima, već za tjedan dana osjećat ćete se puno lakše i bolje.

 

IZVOR: metro-portal.hr