Čudesni Zubčić napravio podvig u drugoj vožnji i na kraju osvojio treće mjesto!

Hrvatski je skijaš nakon prve vožnje bio 21., ali je u nastavku oduševio nastupom

Filip Zubčić branio je u ponedjeljak u Santa Caterini subotnju pobjedu u veleslalomu i na kraju zauzeo izvanrednu treću poziciju zahvaljujući fantastičnoj drugoj vožnji u kojoj je ostvario najbolje vrijeme (1:03.89)

Hrvatski skijaš bio je 21. nakon prve vožnje sa sekundom i 25 stotinki zaostatka za pobjednikom prvog laufa Švicarcem Marcom Odermattom (1:04.33), ali je na kraju izveo pravo malo čudo.

Odermatt je na kraju slavio s vremenom 2:08.42, a Zubčić je za njim zakasnio 75 stotinki (2:09.17). Drugo mjesto osvojio je Amerikanac Tommy Ford s vremenom 2:09.15. Filip Zubčić uz ovaj uspjeh probio se na treće mjesto u ukupnom poretku s 208 bodova, ispred njega su Odermatt i Francuz Alexis Pinturault koji ih imaju 240. U poretku veleslaloma drugi je sa 182 boda, a vodi Odermatt s 240.

Peti put u karijeri Zubčić se probio do postolja. Sada ima dvije pobjede, dva druga i jedno treće mjesto. Prvu pobjedu ostvario je u japanskoj Naebi prošle sezone. Drugi je bio u siječnju ove godine u Adelbodenu te dva mjeseca kasnije u Hinterstoderu. Utrka se prvotno trebala održati u nedjelju, ali je otkazana zbog velike količine novonapadalog snijega.

IZVOR: vecernji.hr