ČAČIĆ O OTVARANJU UGOSTITELJSTVA ‘Zaboravite te vrste gluposti’

Čačić smatra kako se pričama o novom soju virusa stvara nepotreba panika jer je recept za njega isti kao i za ostale viruse – mjere.

Varžadinski župan Radimir Čačić gostovao je u emisiji Županijske teme VTV televizije gdje je govorio o aktualnoj situaciji vezanoj za epidemiju koronavirusa u Hrvatskoj.

Istaknuo je kako je zadovoljan situacijom, usprkos opuštenijim danima oko Božića i Nove Godine te ukidanju propusnica zbog potresa u Petrinji. No dodao je kako su Varaždinska županija i Hrvatska još daleko od zemalja u kojima je zadovoljavajuć broj zaraženih koronavirusom.

– Više nismo u svjetskoj špici, polako padamo i svi brojevi su nam sve bolji – rekao je Čačić.

Istaknuo je kako pad broja zaraženih više ne možemo očekivati bez uvođenja još strožih mjera, poput zatvaranja trgovina, ali je dodao kako ne postoji koncept za takve zabrane.

– Ne možemo si dopustit greške koje su neke zemlje činile, primjerice Češka. Oni su uveli mjeru zabrane rada ugostiteljskih objekata kad im je rastao broj zaraženih, a kad je pao, ponovo su im omogućili rad. Danas su najgori na svijetu. Što se Varaždinske županije tiče, zaboravite te vrste gluposti – rekao je Čačić.

18.09.2020., Gospic – Izjave sudionika nakon zavrsetka 8. sastanka Vlade sa zupanima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge opcina na kojem je tema bila reforma lokalne samouprave, koristenje europskih fondova te gosopodarski oporavak. Zupan Radimir Cacic. Photo: Marko Dimic/PIXSELL

Dodao je kako će na cijepljenju raditi intenzivno.

– U veljači možemo govoriti o oko desetak, 15 tisuća cijepljenjih kod nas. Cijela populacija starija od 70 godina će u veljači biti cijepljena, svakako oni s naglašenim kolateralnim opasnostima. Jedan ozbiljan dio populacije u Varaždinskoj županiji bit će cijepljen.

Osvrno se i na novi soj koronavirusa te je izjave znanstvenika o njemu opisao kao ‘puno vike nizašto’.

– Stvara se panika bez razloga. Mi smo s tim virusom ili bez njega stavili situaciju pod kontrolu uz nekoliko jednostavnih mjera od kojih je primarna zatvoriti ugostiteljstvo. Točka – zaključio je varaždinski župan Radimir Čačić.

IZVOR: varazdinski.net.hr