Bjelici mjesec dana kazne, neće voditi veliki derbi protiv ‘bilih’!

Nenad Bjelica kažnjen je zbog isključenja u Osijeku i zbog vrijeđanja suca Marija Zebeca nakon kraja utakmice u Gradskom vrtu. Prije dva dana ispričao se javnosti za sve što je napravio

Bjelica je isključen u samoj završnici utakmice. Kako stoji u zapisniku, sucu Zebecu rekao je: “Pi*ka vam materina, je*em vam mater na vašem suđenju! Prepali ste se domaćina, zato tako i sudite”.

Prije dva dana ispričao se javnosti za sve izrečeno, ali jasno da nije mogao izbjeći kaznu. Ukupno je u HNL-u vodio 59 utakmica, a prvi put je isključen prije tri dana u Osijeku.

Dinamo u nedjelju dočekuje Inter na Maksimiru, gdje šest dana potom dolazi i Rijeka. A onda – najveći derbi protiv Hajduka u Splitu, i to u srijedu, 4. ožujka od 19 sati.

Emir Dilaver dobio je 4.000 kuna kazne zbog isključenja, a kažnjen je i dodatno u iznosu od 5.000 kuna zbog objavljenih neprimjerenih izjava o suđenju utakmice Osijek-Dinamo. Izjavio je da suci Dinamo u Osijeku uvijek “masakriraju” i da je suđenje “katastrofa”.

Iz Dinama su kratko poručili:

“GNK Dinamo je zaprimio odluku disciplinskog sudca prema kojoj je glavnom treneru Nenadu Bjelici zabranjeno voditi momčad na utakmicama u roku od mjesec dana.

GNK Dinamo i gospodin Bjelica postupiti će prema odluci nakon što iscrpimo sva pravna sredstva koja imamo na raspolaganju.”

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

Sva trojica isključenih igrača zbog dvije opomene, Stanko Jurić (Hajduk), Petar Stojanović i Emir Dilaver (Dinamo)  kažnjeni su sa po jednom utakmicom zabrane igranja te novčanim kaznama: Jurić i Stojanović moraju platiti po 3.000 kuna, a Dilaver (recidiv) iznos od 4.000 kuna.

Emir Dilaver kažnjen je dodatnom novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna zbog objavljenih neprimjerenih izjava o suđenju utakmice Osijek-Dinamo (povreda Kodeksa – čl. 84. DP HNS), a po prijavi Povjerenika za natjecanje.

Trener Dinama Nenad Bjelica koji je isključen s klupe u sudačkoj nadoknadi vremena utakmice Osijek-Dinamo zbog psovanja sudaca kažnjen je zabranom obavljanja funkcije na utakmicama u trajanju od mjesec dana te novčanom kaznom od 2.000 kuna (čl. 53. b. DP HNS).

Na istoj utakmici u 62. minuti evidentirano je paljenje pirotehničkih naprava od strane navijačke skupine BBB na sjevernoj tribini (10 baklji, jedan strob i jedna rasprskavajuća raketa) te neprimjereno skandiranje pripadnika navijačke skupine Kohorta na istočnoj tribini stadiona u 38. minuti zbog čega je NK Osijek kažnjen novčanom kaznom od 15.000 kuna (čl. 67. i 88. DP HNS), a GNK Dinamo iznosom od 12.000 kuna (čl. 67. DP HNS).

Na utakmici Slaven Belupo-Hajduk u 52. i 83. minuti pripadnici navijačke skupine Torcida zapalili su ukupno 10 baklji te ispalili 2 topovska udara zbog čega je HNK Hajduk kažnjen novčanim iznosom od 16.000 kuna, a NK Slaven Belupo kao organizator iznosom od 7.000 kuna (čl. 67. DP HNS).

HNK Rijeka mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja na utakmici Gorica-Rijeka kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (5 žutih kartona).

IZVOR: 24sata.hr