BiH ne ide na rukometni Euro? “Nemamo ni marke”

DOPREDSJEDNIK Rukometnoga saveza BiH Asim Šahman potvrdio je kako je zbog blokade računa Saveza i duga od oko 850 tisuća eura krajnje neizvjestan početak priprema rukometaša BiH, kao i odlazak na Europsko prvenstvo, koje počinje 10. siječnja sljedeće godine u Norveškoj, Švedskoj i Austriji.

Rukometaši BiH su prvi put u povijesti izborili plasman na rukometni Euro, ali ako ne stigne pomoć od države, moglo bi doći do nove sramote i gašenja sna o sudjelovanju na tom velikom natjecanju. 

“Nemamo ni marke za pripreme. Mi ne možemo u hotel ući bez avansnog plaćanja punog iznosa troškova. U ovom trenutku ne znam hoćemo li početi pripreme. Svi misle da će se stvari nekako riješiti u zadnji trenutak jer je nezamislivo da reprezentacija ne ode na rukometni Euro, međutim ako država ne pomogne, mi ostajemo bez svih opcija”, rekao je Šahman za sarajevski Dnevni avaz.

Prema njegovim riječima Vlade Federacije i sarajevske županije su jedine spremne financijski pomoći rukometašima BiH, međutim zbog blokade ID poreznoga broja Rukometnoga saveza BiH i poteškoća s dobivanjem novoga broja u ovom trenutku nije moguće Savezu uplatiti novčanu pomoć. Šahman je izjavio i kako je bivša uprava Saveza davala lažne podatke da je u poslovanju. 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će u prvom krugu Europskog rukometnoga prvenstva koje će u siječnju sljedeće godine biti održano u Švedskoj, Norveškoj i Austriji nastupiti u skupini s reprezentacijama Francuske, Norveške i Portugala. Utakmice će se igrati u norveškom Trondheimu.

IZVOR: index.hr