Cro Cop vs Fjodor 2 – sprema li se repriza mitske borbe stoljeća?

Svega 30-ak sekundi trebalo je Ryanu Baderu (35) da nokautira Fjodora Jemjeljanjenka (42) i da tako legendarnog Rusa, najvjerojatnije, pošalje u borilačku mirovinu. Zbilo s to u finalu Grand Prixa organizacije Bellator u Los Angelesu pri čemu je Amerikanac, koji ima i pojas prvaka poluteške kategorije, postao prvi borac koji je postao dvostruki prvak druge najjače organizacije slobodne borbe.

Znajući da je brži od sedam godina starijeg ruskog teškaša, Bader je odmah počeo plesati oko protivnika, a potom ga i srušio i to prvim ozbiljnim udarcem – prednjim lijevim krošeom. Proučivši dobro Fjodorove borbe, Bader je uočio ozbiljnu defenzivnu rupu i pogodio ga u bradu: – Cijele moje pripreme gledali smo snimke njegovih borbi i primijetili kako spušta desnu ruku i tako se otvara – kazao je Bader i dodao: – Činit ću ono što Bellator bude od mene tražio, a ja želim braniti oba pojasa, i teškaški i poluteškaški.

Za utjehu, premda je i to za takvu veličinu preslaba utjeha, Fjodor je zaradio 300.000 američkih dolara, a zacijelo bi barem još toliko mogao zaraditi (ako ne i puno više) kada bi prihvatio ideju oca Habiba Nurmagomedova. Naime, na pitanje što misli o Fjodorovom umirovljenju, Abdulmanap Nurmagomedov je kazao: – Ja ne bih volio da se umirovi. Zapravo, volio bih da za kraj odradi barem još jednu borbu. Bilo bi jako lijepo kada bi se napokon uspio realizirati njegov uzvrat protiv Mirka Filipovića, a tu borbu bi trebalo organizirati u Rusiji.

Spomenuti Cro Cop takvo što ne smatra realnim i za očekivati je da se on o toj ideji neće izjašnjavati sve dok 16. veljače u Uncasvilleu ne odradi svoj uzvratni meč s Royem Nelsonom i dok ne vidi što će biti s njegovom karijerom. Cro Cop bi bio favorit I mi bismo voljeli vidjeti takav meč u kojem bi, za razliku od njihova okršaja 2005. godine i pobjede Fjodora, Mirko ovaj puta bio favorit. Jer, spartanac Cro Cop od tada nije prestao trenirati, a Fjodor je trenirao kampanjski, što se moglo vidjeti i u kolapsu protiv Badera.

Izvor: vecernji.hr