GlazbaSuper vijesti

LEGENDARNA ROCK GRUPA ZVUK ULICE OBJAVILA ALBUM PRVIJENAC NAKON 40 GODINA!

LEGENDARNA ROCK GRUPA ZVUK ULICE OBJAVILA ALBUM PRVIJENAC NAKON 40 GODINA!

 

Zvuk ulice, legendarna prednovovalna grupa osnovana 1975. godine, predstavlja svoj album prvijenac objavljen u izdanju Jugoton-Croatia Recordsa. Više od 40 godina nakon što su kao klinci uzburkali duhove u Beogradu svojim neobičnim i svježim pristupom rock ‘n’ rollu. Zvuk ulice vraća se na scenu s albumom “Kao začaran”.

Zvuk ulice su, osim osnivača, glavnog autora i bubnjara Slobodana Kokana Popovića, te davne 1975. godine činili i Vlada Divljan (gitara i vokal), Zdenko Kolar (bas i vokal), Dragana Milković (klavijature), Bora Antić (saksofon) i Nenad Morgenštern (udaraljke i vokal).

Zvuk ulice je stekao kultni status rodonačelnika novog vala na beogradskoj sceni koja je sve više rasla, a njihova pjesma „Amelija” koja je uvrštena kao bonus na album “Kao začaran” često se tih sedamdesetih emitirala u radijskim programima. Izvanglazbene obaveze dovele su do rasformiranja benda, poslije čega su Vlada Divljan i Zdenko Kolar nastavili sa karijerom u VIS Idolima gdje im se nakon odsluženog vojnog roka pridružio i Slobodan Kokan Popović.

Članovi Zvuka ulice došli su na ideju o ponovnom okupljanju originalne postave grupe, ali je tragični i prerani odlazak Vlade Divljana, između svega ostalog, omeo i planove o reaktiviranju grupe. Ipak, Kokan i Zdenko su, preslušavajući stare snimke, otklonili nedoumice odlučivši da Zvuk ulice mora oživjeti.

Image may contain: text

 

https://scontent.fbeg4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/45793351_1172852282865156_3437896770967830528_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_ht=scontent.fbeg4-1.fna&oh=ccd4cfcda13d6d3644e9e5ae325e4de9&oe=5C7EADDE

Album “Kao začaran” jedinstven je glazbeni amalgam raznih ritmova i stilova – pop soul-a šezdesetih, novog vala i jazz elemenata – koje je dodatno aranžerski i producentski izbrusio Dušan Kojić – Koja (Disciplin A Kitschme). Tekstovi pjesama  koncepcijski predstavljaju posebnu zanimljivost – od kratke povijesti Balkana u pjesmi „Ovako više ne mogu“ do genetski modificiranog senzibiliteta u pjesmi „Kao nekad u ponoć“ ili pak drugačijeg pristupa zajedničkoj prošlosti u pjesmi “Hej, Seleniti”.

Danas su Zvuk ulice Slobodan Kokan Popović /zvani Kokan Fontana na albumu :“Čokolada“/(bubnjevi i glavni vokal), Zdenko Kolar (bas i vokal), Dragana Milković (klavijature i vokal), Miloš Milosavljević (gitara i vokal) i Duško Dule Trnavac (saksofon).

Autor: Nenad Bošković

Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Provjerite također

Close
error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close