Super vijestiTehnologija

Ako mrzite reklame

Vjerojatno vam se neće dopasti vijest da ih uskoro uvodi i WhatsApp

Reklame stižu u aplikaciju WhatsApp, potvrdio je to za nekoliko indijskih medija potpredsjednik kompanije Chris Daniels. “Postavit ćemo reklame u dio aplikacije ‘Status’. To će biti naš glavni izvor prihoda za tu aplikaciju. Istovremeno ćemo omogućiti kompanijama da se putem WhatsAppa oglašavaju našim korisnicima”, objasnio je Daniels.

Dakle, u WhatsAppu će se pojavljivati reklame, no ne u prvom odjeljku aplikacije gdje se nalazi popis razgovora, već u drugom odjeljku, gdje se nalaze objave kontakata koje nalikuju na Instagram Storiese. O dolasku reklama u WhatsApp se već dugo špekuliralo.

Čak je i osnivač WhatsAppa Brian Acton, koji je zbog neslaganja s Facebookom 2017. godine napustio kompaniju, nedavno izjavio da je Facebook planirao uvesti reklame i prije nego što su završili preuzimanje WhatsAppa 2014. godine.

Tražili su način kako monetizirati velik broj korisnika

U slučaju da WhatsApp koristite od njegovih ranijih dana, vjerojatno se sjećate da se korištenje aplikacije u jednom trenutku naplaćivalo jedan dolar. To je kompaniji bio jedan od važnijih izvora prihoda, prije nego što ih je preuzeo Facebook.

Nakon preuzimanja, Facebook je odlučio da će WhatsApp biti potpuno besplatna aplikacija, čime joj je broj korisnika rapidno povećan. Nakon povećanja broja korisnika, Facebook je istraživao koji bi bio najbolji način monetizacije tog broja korisnika.

Razmatrali su tri mogućnosti među kojima su bile reklame u odjeljku Status, prodaja korisničkih podataka ili naplaćivanje aplikacije nakon određenog broja poslanih poruka. Kompanija se ipak odlučila na reklame u Status odjeljku, koje se ipak čine boljim rješenjem od prodaje korisničkih podataka. Trenutno se još uvijek ne zna kada će se u aplikaciji pojaviti reklame, no moguće je već početkom sljedeće godine.

Izvor: https://www.telegram.hr

Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Provjerite također

Close
error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close