Hrvatske VodeSuper vijesti

Hrvatske vode

Projekt vrijedan 442 milijuna kuna nije upitan

Uključeni su grad i osam okolnih općina – Peteranec, Hlebine, Drnje, Đelekovec, Legrad, Rasinja, Sokolovac i Koprivnički Bregi

– Projekt Aglomeracija Koprivnica je neupitan. Postoji nekoliko tehničkih detalja koji se trebaju odraditi s razine konzultanta. Pred nama je još jedan sastanak na kojem će se raspraviti o još nekoliko pitanja, no ne takvih da bi projekt dovela u pitanje – istaknuo je Davor Vukmirić, zamjenik direktora Hrvatskih voda na radnom sastanku o najvećem infrastrukturnom projektu u Koprivničko-križevačkoj županiji, na kojem su bili predstavnici Grada Koprivnice, Koprivničkih voda, Komunalca i Hrvatskih voda.

Do 2023. godine Projektom je, kažu u Gradu, planirano proširenje postojećeg sustava odvodnje na nova naselja i dogradnja u naseljima u kojima sustav odvodnje već postoji. U Aglomeraciju Koprivnica spadaju grad Koprivnica i osam okolnih općina – Peteranec, Hlebine, Drnje, Đelekovec, Legrad, Rasinja, Sokolovac i Koprivnički Bregi. Planirana je i rekonstrukcija dotrajalog mješovitog sustava odvodnje na području grada, gradnja i opremanje objekata za optimalizaciju sustava vodoopskrbe i odvodnje, preseljenje laboratorija za ispitivanje kvalitete vode na lokaciju u Herešinu i drugo. Pođe li sve po planu, projekt bi trebao završiti 2023. godine.

Koprivničke vode su, prema riječima direktora Zdravka Petrasa, pripremile svu potrebnu dokumentaciju za dobivanje suglasnosti od nadležnog Ministarstva, kako bi se osiguralo sufinanciranje Europske unije. Ostanak mladih u selima – Dokumentacija je predana i čeka se Jaspersovo odobrenje – kazao je Petras. Gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je važnost suradnje i komunikacije Grada, Ministarstva, Hrvatskih voda, ali i saborskih zastupnika s područja Koprivničko-križevačke županije. Posebno je izdvojio doprinos zastupnika Branka Hrga iz Križevaca, koji se, kako je rekao, otvoreno zalagao za realizaciju projekta. – Riječ je o najvećem infrastrukturnom projektu koji je u pripremi i pred provedbom u Koprivničko-križevačkoj županiji. Smatram da je od velikog značaja ne samo za grad, nego i za naše okolne općine – rekao je gradonačelnik Jakšić. Projekt Aglomeracija Koprivnica prema završnoj verziji Studije izvedivosti procijenjen je na oko 441,9 milijuna kuna, od čega će 68 posto sufinancirati Europska unija. Uvođenjem sustava vode i odvodnje u ostale općine stvaraju se, rečeno je, uvjeti da mlade obitelji ostanu živjeti u selima. Cilj je, prije svega, osigurati bolju kvalitetu života i povećati standard očuvanja okoliša.

Izvor: https://www.vecernji.hr/

Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Provjerite također

Close
error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close