HranaSuper vijesti

Germknedle punjene Nutellom! Recept zbog kojeg jedva čekamo hladnije dane

Germknedle punjene Nutellom! Recept zbog kojeg jedva čekamo hladnije dane

Germknedle (Germknodel) su austrijska slastica napravljena od dizanog tijesta, koje se puni džemom ili neki drugim namazom te kuha na pari, a obično poslužuje na prestižnim skijalištima u ovoj zemlji.

Sastojci za Germknedle:
500 grama bijelog brašna
7 g instant kvasca
1 čajna žličica soli
65 grama šećera
70 grama otopljenog maslaca
250 ml punomasnog mlijeka
1 jaje
1 žumanjak
1 jaje
½ čajne žličice ekstrakta vanilije

Sastojci za nadjev:
10 žličica Nutelle

Priprema:
1. Pomiješajte suhe sastojke (brašno, kvasac, sol i šećer) s mokrima (maslac, mlijeko, jaje, dodatni žutanjak i ekstrakt vanilije) pa ih mijesite oko deset minuta. Trebali biste dobiti mekano i glatko tijesto koje nije ni previše ljepljivo ni previše suho.

2. Stavite tijesto u plastičnu posudu, prekrijte ga krpom i pustite da se diže sat ili dva, dok se ne udvostruči njegov volumen. Što je prostorija toplija, to će se tijesto brže dići.

3. Lagano pobrašnite podlogu na kojem ćete razvući tijesto. Tijesto razvucite u oblik kobasice te podijelite na deset jednakih komada.

4. Svaki komadić tijesta izravnajte, u sredinu stavite žličicu Nutelle, prekrijte drugu polovicu tijesta preko nadjeva i lagano utisnite rubove. Na isti način napravite sveukupno 10 germknedli.

Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close