BiznisSuper vijesti

U Tesli rade na posebnom ‘psećem programu’ u svojim autima, kako bi im bilo ugodno ako unutra ostanu sami

Klima će kabinu održavati na ugodnoj temperaturi za psa, a svirat će i njegova najdraža glazba

Teslin CEO Elon Musk često na Twitteru raspravlja s ljudima koji mu predlažu kako poboljšati neke njegove proizvode, a nerijetko i usvoji njihove savjete. Jedan vlasnik Teslinog Modela 3 tako mu je sugerirao da u Teslu uvede takozvani “pseći mode” što se Musku učinilo zgodno. Ideja je da se pomoću tog moda psima koje vlasnici nakratko ostave u automobilu osigura što ugodnija klima. Naprosto bi se uključio klima uređaj koji bi u kabini održavao konstantnu temperaturu.

Tesla je, inače, još 2016. godine uvela softver koji bi temperaturu u kabini održavao konstantnom. Negdje u to vrijeme pojavilo se više užasnih vijesti o roditeljima koji su ostavljali svoju djecu zaključanu u vrućim automobilima. Novi mode je zapravo nadogradnja tog starog sustava. U automobilu će svirati glazba (pretpostavljamo ona koja je najdraža ostavljenom psu), a na ekranu automobila trebalo bi pisati “OK sam, vlasnik će mi uskoro doći”.

 

Ispisivat će i temperaturu na ekranu

Vlasnici porukom na ekranu žele preduhitriti situaciju u kojoj bi im netko razbio prozor automobila kako bi psa spasio od vrućine. Mnogi ljudi naprosto ne znaju da kod Tesle postoji funkcija kojom se regulira temperatura kabine pa se vlasnici boje da bi im takvi prolaznici mogli uništiti automobile.

Vjerojatno je upravo zato jednom tipu na Twitteru palo na pamet da Musku predloži da se na ekranu ispiše trenutna temperatura u automobilu, kako bi svi mogli znati da je pas koji se unutra nalazi okej. Teslin CEO je tu njegovu ideju i prihvatio. Musk nije rekao kada će ova funkcija biti dostupna, no budući da se radi o softverskoj nadogradnji, ona bi mogla postati dostupna vrlo brzo.

Izvor: https://www.telegram.hr

Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close