CRNA KRONIKASuper vijesti

Policija u Čazmi i Daruvaru uhvatila uzgajivače marihuane. Kod jednog u Čazmi pronađeno i oružje

Djelatnici policijskih postaja Daruvar i Čazma krajem rujna i početkom listopada proveli su šest akcija u cilju suzbijanja zlouporabe opojnih droga.

O rezultatima se danas moglo čuti na konferenciji za novinare u PP Daruvar. Kako je kazao načelnik Policijske postaje Čazma Mirko Cindrić službenici PP Čazma su već nekoliko mjeseci prikupljali određene informacije i saznanja vezana uz kaznena djela zlouporabe droga, a isto tako i građani su dosta pomogli kako bi došli do određenih saznanja vezano uz same nasade ali i osobe koje se time bave na području grada Čazme:

– Krajem rujna temeljem naloga suda policijski službenici su obavili pretragu stana i drugih prostorija kod dvojice 21-godišnjaka s područja Grada Čazme, državljana RH. Tom prilikom kod prve osobe smo pronašli oko 35 grama indijske konoplje koja je bila sušena, a isto tako kod njega smo pronašli i metalnu drobilicu koja se koristi za marihuanu. Kod drugog građanina smo pronašli oko 120 grama marihuane koja je bila sušena. Pretragom jednog zemljišnog prostora pronašli smo 42 stabljike indijske konoplje veličine od 42 do 320 cm. Nadalje došli smo i do saznanja da jedan građanin nepovlasno drži oružje. Temeljen naloga istražnog suda smo izvršili pretragu, tom prigodom smo pronašli poluautomatsku pušku kalibra 22 koja je imala na sebi optički nišan i cilindrični prigušivač zvuka. Isto tako pronađeno je i 133 pripadajućeg streljiva. I ovaj građanin ima 21 godinu i kod njega je osim puške još pronađeno i oko 350 grama marihuane i jedna ručno rađena kutija za indor uzgoj biljaka indijske konoplje. Izvidi vezani uz ove događaje još uvijek traju i kriminalističko istraživanje je u tijeku – kazao je načelnik PP Čazma Mirko Cindrić.

Prilikom ovih akcija policijski službenici PP Čazma po prvi put su koristili službenog psa Abu koja je bila od velike pomoći službenicima. Aba je prošla obuku u Centru za obuku službenih pasa u policijskoj akademiji u Zagrebu, a vodič joj je službenica PP Čazma.

Na konferenciji za novinare je sudjelovao i načelnik PP Daruvar Dalibor Čajsa koji je upoznao javnost sa dvije odvojene zapljene na području Daruvara.
– Policijski službenici PP Daruvar su u petak, 12. listopada, dovršili kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom iz Daruvara kojeg sumnjiče za počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ iz čl.190. st. 2. Kaznenog zakona. Temeljem naloga suda policijski službenici su obavili pretragu stana i drugih prostorija na dvije lokacije na području Daruvara, te osobnog vozila koje koristi 35-godišnjak.Tijekom pretraga, pronađeno je ukupno oko 10 kilograma marihuane, koju je on sam uzgojio te je naknadno odveo policijske službenike na mjesto gdje je zasadio 22 stabljike indijske konoplje visine od 1,40 do 3,40 metara. Na tom mjestu smo proveli očevid, a oduzeta droga marihuana će biti proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu.

U ponedjeljak, 15. listopada, policijski službenici PP Daruvar su utvrdili postojanje osnovane sumnje da je 37-godišnjak s područja Daruvara počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“:
– Temeljem sudskog naloga kod njega je obavljena pretraga jednog obiteljskog imanja u Daruvaru gdje je pronađeno zakopano u tlu 13 paketa marihuane ukupne težine oko 18 kilograma. Oduzeta droga će biti isto tako proslijeđena u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu koji će utvrditi o kojoj se vrst kanabisa radi i kvaliteti te postotku udjela THC-a u istom. Za sada nema podataka o povezanosti ova dva slučaja – kazao je načelnik PP Daruvar Dalibor Čajsa.
Protiv 35-godišnjaka i 37-godišnjaka policija će podnijeti odgovarajuću kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Na konferenciji za novinare sudjelovao je i Abel Car voditelj odsjeka za obradu kriminaliteta PU bjelovarsko-bilogorske koji je iznio podatke o zlouporabi droga na području BBŽ. Naglasio je kako je BBŽ što se tiče zlouporabe droga na začelju u Hrvatskoj, no da se ne može reći da problema nema već da što više treba raditi na prevenciji.

Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close