BjelovarSuper vijesti

Bjelovar: Poništava se natječaj za izgradnju novog gradskog stadiona

Građevinci ponudili nerealne cijene - kaže gradonačelnik Hrebak

Nakon što se dugo čekalo na odluku o izgradnji novog gradskog stadiona u Bjelovaru i nakon što je raspisan natječaj na koji se javilo 4 izvođača u Gradu Bjelovaru razmišljaju o poništavanju natječaja i raspisivanju novoga.

– Najjeftinja ponuda bila je 28 milijuna kuna, najskuplja 36 milijuna kuna što samo pokazuje koliko su nerealno postavljeni tržišni uvjeti. I ova najniža ponuda je 8 milijuna kuna skuplja od onog što smo mi očekivali da bi mogao koštati stadion. Naravno, mi ne možemo pod ovim uvjetima graditi, treba nam jedno dva –tri dana da razmislimo, ali definitivno smo najbliži opciji da poništimo natječaj i raspišemo novi sve do onog trenutka dok nećemo imati izvođača koji će moći ponuditi izgradnju po tržišnim uvjetima – rekao je gradonačelnik Hrebak.

Naime, napominje Hrebak kada se raspisivao natječaj bio je raspisan po tržišnim uvjetima i očekivanim povećanjem 10-15 % na cijenu. Na ovaj način obećanje o izgradnji novog stadiona se neće ispuniti, a građevinarima je poručio:

– Kada je građevina bila u recesiji, Grad Bjelovar je stao iza građevine, pomogli smo građevini. Sad kad se građevina oporavila imamo neki osjećaj, ne samo u našem gradu nego općenito, uzmeš posao…ili ostaviš. Cijena je takav kakva je. Na žalost mi nećemo pristati na takve uvjete. Cijena će biti onolika koliko je procijenjena na tržištu, a ako se neće u ovom trenutku moći ispoštovati čekat ćemo trenutak kada hoće. Građevincima ću poslati poruku da kriza kako je prošla tako će opet i doći, a onda će opet trebati rame za plakanje. Nije korektno da su cijene otišle tako u nebesa, razgovarao sam s većinom projektanata i svi me uvjeravaju da cijena desetak posto može ići iznad procijenjene, a ovo što je ponuđeno je ipak preskupo –kaže Hrebak.

Ovo je bila dobra prilika za domaće građevince koji se nisu mogli pronaći u ovoj cijeni, a sada ćemo tražiti ponude i šire pa će se, vjerujem, netko javiti tko će moći ponuditi realnu cijenu zaključio je Hrebak.

Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close