SportSuper vijesti

HAJDUKU PRIJETI NAJGORA KAZNA U POVIJESTI!

HAJDUKU PRIJETI NAJGORA KAZNA U POVIJESTI!

Sudbina Hajduka trenutno je u rukama Disciplinskog suca Prve HNL, Alena Klakočera. Navijači Hajduka prošloga su vikenda u subotnjem derbiju s Dinamom na Poljudu zaista pretjerali i klub će sada možda morati snositi najgore posljedice.

U eksploziji topovskog udara stradao je vatrogasac Tomislav Biuk, kojem je stradala šaka i izgubio je sluh. Vatrogasac se nalazio podno tribine kada je počela bakljada, navijači su počeli bacati baklje i ostala pirotehnička sredstva prema travnjaku, a nesretni vatrogasac uhvatio je topovski udar prerano i on mu je eksplodirao u ruci.

“Vidio sam je kako leži na podu. Gledao par sekundi i mislim u sebi: Nije se aktivirala, to je to! Pokupit ću je i baciti u kutiju. Uzeo sam je u ruke, napravio par koraka i trenutak prije nego ću je pustiti, eksplodirala je!”, izjavio je ranjeni vatrogasac nakon svega.

No, to nije jedini grijeh Torcide na subotnjem derbiju. Pred kraj utakmice netko s tribine je pogodio igrača Hajduka, Adama Gyurcsu kamenom u glavu. Sudac Bebek zbog toga je, sasvim legitimno, mogao prekinuti utakmicu, ali bi takvu odluku morao donijeti u suradnji s delegatom i vodstvom lige.

Srećom, Mađar nije bio teže ozlijeđen pa se utakmica nastavila. Ipak, igrač Dinama, Stojanović dao je kamen kojim je Mađar pogođen sucu pa je to definitivno ušlo u zapisnik utakmice.

E sada, najveće je pitanje kakve će posljedice snositi Hajduk zbog ponašanja svojih navijača.

Prema članku 67 Disciplinskog pravilnika HNS-a može se dogoditi sljedeće:

1) Klub organizator utakmice na čijem se igralištu, bilo da je vlasnik ili korisnik igrališta, a u vezi s utakmicom, prije, za vrijeme ili poslije utakmice dogode neredi, i gostujući klub čiji navijači prouzroče ili sudjeluju u neredu, bit će kažnjen, u lakšem slučaju:

– novčanom kaznom, a u težem ili ponovljenom slučaju:

– kaznom igranja na djelomično zatvorenom stadionu;

-zabranom igranja 1 – 12 utakmica na svom igralištu ili svim igralištima određenog područja ili

– igranjem utakmica na svom igralištu bez prisutnosti gledatelja.

2) Tijelo koje rukovodi natjecanjem može suspendirati igralište za igranje utakmice kluba iz stavka 1. ovog članka, za vrijeme vođenja postupka do donošenja konačne odluke, vodeći računa da taj postupak mora biti hitan.

3) Fizički napad igrača ili službenih osoba domaćeg kluba, gledatelja, bilo domaćeg ili gostujućeg kluba na sudionike igre – igrače, zamjenike, stručne, tehničke ili službene osobe – suce i delegate i veći neredi gledatelja, na ili oko stadiona, prije, za vrijeme ili poslije utakmice, paljenje i bacanje zapaljivih predmeta, nedopušten ulazak na igralište, isticanje natpisa s političkim i drugim zabranjenim sadržajima – smatrat će se prekršajem u skladu sa stavkom 1. ovog članka.

Izvor: https://www.dnevno.hr

Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close